НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 22 Юни 2016 г

Видение с определена цел

Добро послание имам за вас тази сутрин църква! Добре е да се събудиш и Господ да ти говори, нали? Ще започна посланието си точно с един такъв подобен случай. Прочетете с мен това:

„И ангелът, който говореше с мене, се върна и ме събуди, както човек, който се събужда от съня си. И рече ми: Що виждаш? И рекох: Погледнах, и ето светилник цял от злато с чаша отгоре му, със седемте светила на него, и със седем цеви на седемте светилника, които са върху му, и край него две маслинени дървета, едно от дясно на чашата, и едно отляво й. И проговорих та рекох на ангела, който говореше с мене, като казах: Какви са тия, господарю мой? И ангелът, който говореше с мене, в отговор ми рече: Не знаеш ли какви са тия? И рекох: Не зная, господарю мой. Тогава отговаряйки говори ми, като каза: Ето Господното слово към Зоровавела, което казва: Не чрез сила, нито чрез мощ, Но чрез Духа ми, казва Господ на Силите; Що си ти, планино велика? Пред Зоровавела - поле! Той ще изнесе връхния камък С възклицание - Благодат! Благодат нему!  Захария 4:1-7

Нека кажем набързо за тези от вас, които все още не са прочели Стария Завет, и не знаят, кой всъщност е Зоровавел, тъй като де факто на него говори Божият ангел в текста по горе.

Той е Син на Салатиил, от царският род на Давид. Зоровавел се е родил във Вавилон, и е бил предводител на евреите, които най-напред се завърнаха от Вавилонския плен. Той положи основите на храма и възстанови поклонението на Бога, и обичайните жертвоприношения. Нищо повече не се знае за него, само това че Йосиф и Мария са негови потомци - Мт. 1:12 „А след преселението във Вавилон, Ехония роди Салатиила; Салатиил роди Зоровавела.“

И така, Синът на Салатиил, Зоровавел има свръхестествена среща с Божий ангел, който го събужда и му показва видение. Интересно е наистина да погледнем първият въпрос, който ангела задава на Зоровавел: „Що виждаш?“ Интересно е за ангела да знае като духовен служебен дух, дали той наистина вижда това, което му се показва. Дали няма да изтърве видението и да пропусне целта. Виденията от Бог винаги са ясни но в повечето случай се дават на служители, които спят и трябва да бъдат събудени или подобна, както случката с Петър молейки се на къщния покрив.  

„А на следния ден, когато те пътуваха и наближаваха до града, около шестия час Петър се качи на къщния покрив да се помоли. И като огладня, поиска да яде; но докато приготвяха, той дойде в изстъпление, и видя небето отворено и някакъв съд, като голяма плащаница, да слиза, спускана чрез четирите ъгъла към земята“. Деяния на Апостолите 10:9

Обикновено, когато човек е събуден от някого е сънен, нали? Това смешно сънено състояние на човешката природа в което всеки изглежда, като че за първи път идва на този свят. Нито чува нито вижда! Ха, ха така е! Е тогава въпросът на изпълнителната духовна власт е напълно навременен и зададен на място. След като Зоровавел, даде ясно потвърждение и синхронизира с ангела, това което вижда, като Божие видение, ангелът го попита за значението на предметите, които вижда и какви са те. Трябва да е сигурен, че няма разминаване в програмата, ха ха.

Тогава ангелът му зададе втори въпрос, малко като, когато изпитващият учител пита своя ученик:  „Не знаеш ли какви са тия?“ Всъщност нека ви покажа двата въпроса, които ангела зададе: „Що виждаш? „Не знаеш ли какви са тия?“ Това ми звучи малко като: Виждаш ли и разбираш ли за какво става дума? Два особено важни въпроса и днес. А така, сега вече и аз разбирам за какво става дума. Идеята е, да не се пропусне нищо от това което Бог казва, та нали е посланик на Бог изпратен с определена задача и цел. Това се случва често и на нас, нали? Докато спим в сладкият духовен климат на Божият мир и благодат, в един момент, Бог иска да ни каже нещо важно, да ни даде видение или пък откровение за нещо, и точно тогава е най - трудната задача на Святия Дух, да ни разсъни, събуди и съсредоточи  и провери нашите духовни сетива дали чуват, виждат и разбират. Причината е ясна, не трябва да пропуснем нищо от това, което казва Отец. Исус не напразно казваше на народа „Истина, истина ви казвам“. Много хора мислят това за грешка в правописа на библията или за неразбираемо повторение на фразата „Истина, Истина“, която Исус казва често, като гледат да не се питат много защо. Щом Исус го казва така е и няма нужда от коментар, нали? Преди време и аз бях така, докато един слънчев ден мои приятел богослов не ме светна по въпроса. В оригиналния превод пишело така: „Истинният Истина ви казва“, което веднага придобива друго значение с яснота в смисъла.

И така, не трябва да се изпусне нищо от това, което Бог Отец казва, било то чрез Ангел в Стария Завет или чрез Синът Исус Христос в Новият Завет.

Първото важно нещо повтарям, е да бъдеш събуден, а второ не по маловажно, е да чуеш и видиш ясно посланието на видението, което Бог ти дава.

Видението към Зоровавел е с цел насърчение, приповдигане за велики цели, както и фокусиране към най – важното нещо, а имено Той да знае ясно, че нищо не зависи от него. Чуйте го пак. Нищо не зависи от него.

„Ето Господното слово към Зоровавела, което казва: Не чрез сила, нито чрез мощ, Но чрез Духа ми, казва Господ на Силите.“ Да точно това има в предвид Бог, когато дава видение с определена цел. Той винаги ще ни напомня, че силата и мощта за изпълнението им идват не чрез наши възможност и способности, но посредством Неговият Свети Дух. Бог каза на Зоровавел, че няма да използва Неговите възможности за да постигне целите Си, защото няма нужда от тях. Бог е повече от достатъчен. Кажи го заедно с мен: Бог е повече от достатъчен! И пак: Бог е повече от достатъчен!

И сега като водач, той трябва да знае добре на кого трябва да уповава през цялото време за да не се страхува и отчайва.

Словото продължава с насърчение, а ето какво е то: „Що си ти, планино велика? Пред Зоровавела - поле!“

Питам, Кой може да направи това в живота на който и да било човек. Само Бог, нали? Да, това е свръхестествено чудо, планината превърната в равно поле пред теб пред твоите очи от Създателя. Трябва да можеш да го видиш това чрез вяра. Човек колкото и да иска не може да направи това, нито в житейски, нито в духовен смисъл. Никой не може да направи това за себе си. Никой не може да направи големите и невъзможни неща лесно преодолими, никой освен Божият Свят Дух, в който слава на Бог ние сме вече запечатани. Амин!

Всеки ден има много неща през които минавате и с които трябва да се справите във вашият живот. Някой от тях са неотложни други търпят развитие. В каквато и ситуация да се намирате и да сте поставени ще ви кажа само едно: Не чрез сила, нито чрез мощ, Но чрез Духа ми, казва Господ на Силите.

Благословен ден църква.

Пастор Васил Петров

П.С. Ще ви помоля нека всеки един от вас вземе пост и молитва за брат Георги от Русе съпруг на Радосвета. Той е в клиника в Италия, и е с диагноза инсулт. Вярваме на Бог за чудо в името на Господ Исус Христос.