НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 16 Юни 2016 г.

Майката Мария

Всички я познават много добре коя е тя от писанията. Интересно е, че някой я познават и без да са чели никога за нея в Библията. В България тя е хит. Слагат нейният лик навсякъде като икона в колата, на телевизора, в специално за това изградено място, на хладилника, на нощното шкафче, на работното място. Тя е идол в православната църква и трябва да бъде целувана всеки път когато я видиш и да и оставиш някой лев за здраве. Добро ли е това схващане интерпретация или не? Добро ли е това поклонение или не?

Да зададем един въпрос: Коя е майката Мария?

Библията казва, че тя е тази на която се яви ангел Гавраил и и свидетелства добрата вест, че чрез Святия Дух тя ще зачне и ще роди Божия Син, когото ще нарече Исус.

Лука 1:30-31 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение. И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус.

И така, след ред събития в които участва и не безизвестния Йосиф тя ражда детето Исус. Това я прави майка на Божият син или така наречена от хората богородица. Словото ни казва, че Исус обичаше майка си и баща си и им се покоряваше във всичко. Трябваше ли обаче Исус да и отдаде такава слава каквато виждаме днес хората без познание на словото да го правят. Нека прочетем първо това което казва пророк Осия 4:6. „Людете Ми загинаха от нямане знание. „ Разбира се че става въпрос за хората на Израел не за нас, нали? Ние обаче знаем много, а това истински ме плаши. Защо? Защото някой казал, друг не разбрал, трети не прочел, друг и да чете не може, но всеки знае и казва как стоят нещата.

А нещата стоят така:

Лука 11:27-28 Когато говореше това, една жена от множеството със силен глас Му рече: Блажена утробата, която Те е носила, и съсците, които си сукал. А Той рече: По-добре кажи: Блажени ония, които слушат Божието слово и го пазят.

Една жена реши да благослови майката Мария и каза на Исус че тя е блажена. Това е което твърди и православието и католицизма днес. Жената каза, с чистосърдечие, че са блажени съсците които Исус е сукал. Не е ли мило това! Не е ли някак си близко и нежно, не е ли нещо на което Исус трябваше да каже : „Да така е“, Бог да благослови премного моята майка! Амин!

Исус даде отговор, който няма да се хареса хич на религиозните хора: „А Той рече: По-добре кажи: Блажени ония, които слушат Божието слово и го пазят.“

Какво казва Исус? Той каза, че също толкова блажени са и самите вярващи в словото тези, които го пазят в добро сърце. Това какво значи хора? Това практически означава, че всеки вярващ в Исус може да му се направи икона и тя да бъде поставена до самата майка Мария. Да сравниш и поставиш майката Мария на пиедестал с всеки един истински повярвал в Исус човек за някой може това да е богохулство, но от устата на Исус звучи като това слово на което всеки трябва да се научи.

Второзаконие 5:7. Да нямаш други богове освен Мене.

И ако някой мисли, че това е единственият път в, който Исус е поправял некомпетентните хора тънещи в човешки душевни връзки и взаимоотношения дълбоко се лъжете, ей сега ще ви изненадам с още една подобна история а вие сами решете кое е вярно и кое не.

 Матей 12:47-50 И някой си Му рече: Ето, майка Ти и братята Ти стоят вън и искат да Ти говорят. А Той в отговор рече на този, който Му каза, това: Коя е майка Ми? и кои са братята Ми? И като простря ръка към учениците Си рече: Ето майка Ми и братята Ми! Защото, който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата, той Ми е брат и сестра и майка.

Е все още ли ви се целуват икони или ще се обърнете към живия и истинен Бог в лицето Исус Христово и ще му се поклоните с дух и истина, защото см Той е словото което слиза от небето за всички нас. Всеки който яде от живия хляб Исус има вечен живот.

Благословена е между жените майката родила Исус и слава на Бог за нея и ние почитаме наистина Божия избор, но сам Исус показа, че тя не бива да бъде издигана в култ и да бъде обект на поклонение, но то принадлежи само на един и истинен Бог.

Бъдете благословени и нека Бог да ви промени и трансформира така че да го познаете. Това ще ви направи свободни. Амин!

Пастор Васил Петров