НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 29 Ноември, 2015

НАЙ-ДОБРОТО ВРЕМЕ ЗА ПОСВЕЩЕНИЕ

От Джойс Майер – 29 Ноември, 2015

 

„И Господ рече на Моисея: Направи си една горителна змия [от бронз] , и тури я на висока върлина; и всеки ухапан, като погледне на нея, ще остане жив.“

– Числа 21:8

 

На един етап от историята на Израел, голям брой израелтяни умираха, поради рана от змии, които дойдоха върху тях и ги тормозеха като резултат от техния грях (вижте Числа 21:6). Какво направи техният водач Моисей? Той се моли. За да разреши проблема Моисей възложи своето внимание мигновено към Бог, а не към себе си или някой друг.

 

Открих, че победоносните хора в Библията се изправят пред проблемите си с молитва. Те не се тревожат, а се молят. Питам ви днес: Тревожите ли се или предавате вашите нужди на Бог в молитва? Моисей потърси Бог, за да му покаже как да се справи със змиите. Той не направи свой план, след което да помоли Бог да го благослови; не се опита да намери сам отговора в своето съзнание нито пък се разтревожи. Той се молеше и неговото действие доведе до отговор от Бог. Бог каза на Моисей да направи бронзова змия, да я забие на прът и да я постави пред хората. Всеки  ухапан от змия човек, който я погледне ще живее. Новият Завет ни казва, че това действие представя кръста и Исус, който поема нашите грехове. „И както Моисей издигна змията в пустинята, така трябва да бъде издигнат Човешкият Син, та всеки, който вярва в Него [да не погине, но] да има вечен живот“ (Йоан 3:14-15).

 

Вие и аз все още съгрешаваме днес, но посланието на бронзовата змия все още е в сила: „Погледнете и ще живеете.“ Погледнете към Исус и какво Той направи, а не към себе си и какво сте направили или може да направите. Евреи 12:2 има чудесен съвет: „като гледаме на Исуса [отвръщайки се от всичко, което ни разсейва] начинателя и усъвършителя на вярата ни, Който, заради предстоящата Нему радост, издържа кръст, като презря срама и седна отдясно на Божия престол.Изходния път на вашия проблем, какъвто и да е той е да не се тревожите, но да се молите и да вярвате, че Исус ви води.

 

Обичайте Бог днес: Търсете Исус за отговорите на всеки проблем, който имате! Той обича, когато се уповавате на Него.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org