НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 9 Октомври, 2015

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕТОВАРВАТЕ

От Джойс Майер – 9 Октомври, 2015

 

И Исус им каза : Съботата е направена за човека, а не човек за съботата;

Марк 2:27

 

Чувствате ли се прекалено изморени постоянно дори и след като сте спали се събуждате изморени отново и отново? Може да преживявате някои от симптомите на преумората или  както обикновено се нарича „прегряване (изтощение).“ Дълги периоди на пренатоварване и стрес може да причини постоянна умора, главоболие, безсъние, стомашно-чревни проблеми, напрегнатост и неспособност да се отпуснете. Някои други сигнали на „изтощението“ са плаченето, бързото гневене, негативизъм, раздразнителност, депресия, цинизъм (презрително, подиграване към  добродетелите на другите) и горчивина към благословенията на другите и дори тяхното добро здраве.

 

„Прегряването“ може да ни причини проблеми с упражняването на самоконтрола и когато това стане вече няма да даваме добър плод в ежедневния си живот. Изтощението открадва нашата радост и прави невъзможно намирането на мира. Когато нашите тела не са спокойни всичко останало изглежда дестабилизирано.

 

Бог установил закона за почивка в събота, за да се предотврати "прегаряне" в живота ни. Законът на съботата просто казва, че ние може да работи шест дни и един ден да почиваме. Имаме нужда от почивка, поклонение и разтоварване. Дори Бог почина след шест дни работа. Той разбира се никога не се уморява, но ни е дал този пример, затова трябва да следваме модела. В Битие 23:10-12 се казва ясно: „Шест години да сееш земята си и да събираш плодовете й; а в седмата да я оставиш да си почива и да не я работиш, за да се хранят сиромасите между людете ти от самораслото, и полските животни нека ядат оставеното от тях. Така да правиш и с лозето си и с маслините си. Шест дена да вършиш работите си; а в седмия ден да си почиваш, за да се отмори волът ти и оселът ти, и да си отдъхне синът на слугинята ти и чужденецът.“

 

Днес в Америка почти всеки бизнес работи седем дни в седмицата. Някои от тях дори са отворени денонощно, седем дни в седмицата. Когато направим себе си достъпни по всяко време сме в опасност от „прегряване.“ Хората днес са бързи в това да спорят, че не могат да си вземат почивен ден, но аз казвам, че те не могат да си позволят да не си вземат.

 

Вярвайте в Него: Някои хора се чувстват виновни всеки път, когато си вземат почивка, но това чувство на вина не е от Бог. Той иска от нас да живеем балансиран живот и ако ние не го направим отваряме врата на дявола, за да внесе някакъв вид разрушение (вижте 1 Петрово 5:8). Доверете се на Бог, че вашето време за почивка е толкова ценно колкото и времето, в което работите.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org