НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 25 Ноември 2014

Йоан 5:39. „Вие изследвате писанията, понеже мислите, че в тях имате вечен живот, и те са, които свидетелствуват за Мене,”

Исус каза нещо много важно и дано днес то се разбира от хората, които искат да познаят Бог с цялото си сърце и душа. В друго свое изказване Той казва на юдеите, че ако са видели Него значи са видели Отец. Това твърде много разгорещява споровете между тях, защото изследвайки писанията те чакат да дойде Месия, а знаем от опит, че чакането поражда в човек винаги някакви фантазии. Хората обичат да си задават въпроси за всичко? Например; Как ще изглежда Месия? Какъв ще бъде Той като човек? Как ще го посрещнем? Какво ще му кажем при първата ни среща? Как Той ще ни върне към свободата и Божия мир? Дали сте имали среща с някой ваш фаворит в този свят? Например певец, който обичате да слушате или филмова звезда или пък някой спортен талант? Всеки, който е видял на живо подобен човек независимо от големия или от малкия екран си казва; „Аз си го представях по величествен, а то какво се оказа”. Де факто фантазиите не отговарят точно на реално преживяното нещо.

Веднъж в нашият град Габрово щяха да дойдат на посещение президентите на България тогавашният Георги Първанов и президента на Бразилия – Дилма Русев. Аз ги бях виждал единствено и само по телевизията и ми беше интересно как изглеждат те на живо. Градът беше претъпкан с хора, охрана, снайперисти по всички покриви, направо стана вълнуващо. С моята жена заехме позиция от по ранен час, за да имаме достъп до местата, от където щаха да минат. Когато пристигнаха колите с отличителните флагове на двете държави президентите на двете страни минаха по оказания им маршрут и се здрависваха с всички хора от първите редици. Незабравяйте, че ние бяхме, точно там. Когато се ръкувах и с двамата и ги приветствах с добре дошли и Бог да ги благослови, на което те отвърнаха с усмивка и поздрав бях що годе развълнуван, но малко след това, когато си тръгнахме с жена ми и си говорихме за това, че изпълнихме добре мисията си, си казахме. Наистина това са само хора, които по телевизията изглеждаха много по-големи и вълнуващи фигури, но когато се ръкуваш с тях виждаш, че са само човеци като всички нас с една малка разлика облечени във власт. Това е, което виждаха и не можеха да осъзнаят и юдеите, когато стояха заедно с Исус. Те вярваха силно, че ще дойде ден, когато Той ще дойде на земята според писанията, те изследваха писанията, за да не пропуснат момента на събитието, но жалкото за тях е че те не разпознаха помазанието и властта която стоеше на Него. Колко е жалко това да си толкова претрупан с информация, която никога не можеш да използваш.

Изграждането на фантазии идва понякога от задълбоченото изследване на писанията, където всеки различен човек изгражда своя неповторим образ за Твореца на вселената. Хората днес, които се покоряват на Бог и Неговите писанията са пред прага на това да направят същата тази голяма грешка. От една страна да имат пълно умствено знание за истината, но когато тя дойде лично до техния живот те да не могат да я познаят.

Добре е да познаваме писанията добре е и да ги изследваме, но това трябва да има само една единствена цел, а тя е да познаем в действителност Този, за когото те са писани. Амин!

Йоан 8:32. „ и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.”

С много обич пастор Васил Петров