НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 15 Октомври, 2014

ЕДИН ЖИВОТ ИМАМЕ, ЗА ДА ГО ДАДЕМ

От Джойс Майер – 15 Октомври, 2014

 

Братя, с похвалата, с която се гордея за вас в Христа Исуса нашия Господ, аз всеки ден умирам.

1 Коринтяни 15:31

 

Вие и аз не сме родени знаейки как да обичаме другите. Всъщност сме родени с егоистичното, „всичко за мен“ отношение. Библията описва това като „греховна природа.“ Адам и Ева съгрешиха против Бог, като направиха това, което Той им беше казал да не правят. Принципа на греха се установил завинаги и е преминал към всеки човек, който някога ще бъде роден.

 

Бог изпрати Своя Син Исус, за да умре за нашите грехове и да ни избави от тях. Той дойде, за да отмени това, което Адам направи. Когато приемем Исус като наш Спасител, Той идва да живее в нашия дух и ако позволим на тази обновена наша същност да управлява решенията ни ще можем да преодолеем егоизма, греха и плътската ни същност. Той няма да си отиде, но Великият, който живее в нас ни помага да преодоляваме нещата всеки ден (вижте Галатяни 5:16). Това не означава, че ние никога няма да съгрешим, но можем да подобрим себе си и да постигнем напредък в живота ни.

 

Павел е написал стиха ни за днес: „ Аз всеки ден умирам.“  С други думи, дори този добре познат апостол се бори с това да поставя другите преди себе си; той намира това като ежедневна борба, която изисква ежедневни решения. Всеки от нас трябва да реши как да живее и за какво да живее; няма по-добро време да направите това от този момент. Вие и аз имаме един живот за живеене и един живот, който да дадем затова въпросът е: Как смятате да прекарате живота си ?

 

Обичайте Бог днес: Запомнете, че каквото и да направите за другите го правите за Бог.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org