НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте Църква, 24 Септември 2014

1Йоан 14:7-8 „Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде. Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас.”

  Светът може да има всичко, да твори да издига високи кули, да лекува разни болести, може да се усъвършенства в това, онова, дори да се разхожда за малко време по луната, но това, което не може този свят е да приеме истината или по–скоро Духът, който носи и казва истината за това кой е създателят на всичко това кой е Бог. Този Дух, който произхожда от Отца може да води хората в познание на истината. Има само един малък проблем за всички, изпитващи нещата, а именно, че Той не работи от дистанция. Святия Дух не е дистанционно управление! Това, което имам в предвид е, че Той е изпратен от Исус само в тези, които се покаят за грешния си живот и поискат от Отца да ги кръсти в Святия Дух. Святия Дух е духовно кръщение. Много хора в този свят казват, че търсят истината, а все не я намират разбираемо защо. Не я намират, защото не търсят Бог. А когато казват, че са намерили такава, в последствие това се оказва само една голяма заблуда, ново разочарование и непоносима дълбока болка. Хората са отчаяни и грешни и имат нужда от насока и духовно водителство. Юда задава един нестандартен и объркан въпрос, на който Исус отговаря така;

1Йоан 14:22-23 „Юда (не Искариотски) му казва: Господи, по коя причина ще явиш Себе Си на нас, а не на света? Исус в отговор му рече: Ако Ме люби някой, ще пази учението Ми; и Отец Ми ще го възлюби, и Ние ще дойдем при него и ще направим обиталище у него.”

Всъщност Юда иска да знае това, което искат да знаят много хора; Защо Бог се открива на определени хора, а не на всички хора в този свят? Исус казва, че за Бог на тази земя има място само в сърца на хора, които са го възлюбили и са повярвали в Неговият Единороден Син. Това е което казва Исус, и не само това но че желанието на Бог е да им се открие и никога да не си отива от тяхното сърце, а да направи там място обиталище или място за живот на Святия Дух за да бъде с тях вечно. Това е велико хора! Да имаш в духовното си сърце живот и той да е свързан с Бог посредством Неговият Дух. Сега разбирате защо всяка истина на царството Божие идва в открито, любящо и пълно с благодат сърце. Сега наистина ще можем да разберем защо Бог изпитва сърцата на вярващите и иска да ги държи в святост. Духът на истината, който светът не приема, защото не го вижда. Това е голям световен проблем. Светът никога няма да види Святия Дух, това значи, че никога няма да познае истината, която е от Бог.

Потърсете, приемете Святия Дух, ако искате да познаете Бог и да не се лутате като сираци в този свят. Бог обещава бащинство и закрила. Приемете я!

Матей 7:8, „Защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори.”

С много обич пастор Васил Петров