НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 24 Юли, 2014

ПОЧИВАЙТЕ В ДАРЪТ

От Джойс Майер – 24 Юли, 2014

 

И тъй, понеже ни остава обещание да влезем в Неговата почивка, нека се боим да не би да се открие, че някой от вас не е достигнал до нея.

Евреи 4:1

 

Когато поучавам за правдата обичам да използвам тази илюстрация и ви моля да опитате. Седнете на стола, а след това се опитайте да седнете на стола отново. Знам, че това звучи глупаво, защото вие вече седите на стола. Веднъж щом вече сте на стола не можете да седнете в него отново ,защото вече сте го направили.

 

Същата идея се отнася и за правдата. Исус ни е направил праведни пред Бога, чрез Неговата жертва и не можем да направим нищо, за да направим себе си по-праведни отколкото Той ни е направил. Отношението ни може да го докаже, но не и преди напълно да приемем нашата праведност чрез Исус. Исус ни постави да седим на правдата и трябва да се научим да се отпускаме и да спрем да се опитваме да бъдем това, което вече сме. Никакво количество на правилни действия ще може да ни направи праведни пред  Бог без Христос.

 

И да се намеря в Него, без да имам за своя правда оная, която е от закона, но оная, която е чрез вяра в Христа, то ест, правдата, която е от Бога въз основа на вяра.

(Филипяни 3:9)

 

Когато наистина разберем, че не можем да направим нищо, за да направим себе си праведни и че не трябва да доказваме нищо на Бог, тогава ще можем да почиваме в дара на правдата, който Исус ни е дал - и това ще ни направи смели в нашите молби и уверени в това да отговаряме на Божиите желания. Знам, че Бог не чува и отговаря на моите молитви, защото съм добра, а го прави, защото Той е добър!

 

Божието Слово за вас днес: Обичайте себе си такива каквито сте, защото Бог ви е създал с Неговата собствена ръка.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org