НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте Църква, 18 Април 2014

 Йоан 17:1. „Това като изговори Исус, дигна очите си към небето, и рече: Отче настана часът; прослави Сина Си, за да Те прослави и Сина Ти, според както си Му дал власт над всяка твар да даде вечен живот на всички, които си Му дал. А това е вечен живот, да познаят Тебе, единия истинен Бог, и Исуса Христа, Когото си изпратил. Аз те прославих на земята, като свърших делото, което Ти Ми даде да върша. И сега прослави Ме, Отче, у Себе Си със славата, която имах у Тебе преди създанието на света.” 

  Една единствена молитва, която описва значението на делото, служението и силата на Христовото въплъщение като Бог в човешки образ.

Йоан 1:14. „И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.”

Когато Исус знаеше, че е настъпил момента да премине от този свят към Отца, Той се молеше хората, които идват на спасение да могат да познаят и повярват Отец, като единен истинен Бог, и Исуса Христа като Божий Син и Спасител на света. Исус също се моли за тези, които трябва да продължат делото на служение. Йоан 17:9. „Аз за тях се моля; не се моля за света, а за тия, които си Ми дал, защото са Твои.”

Може би днес тази молитва е достигнала и до теб! Може би тези велики думи на Създателя на вселената се отнасят имено за теб. Може би днес повече от всякога трябва да разбереш и познаеш сърцето на Бог, което те подтиква към вечен живот. Еремия 21:8. „И да речеш на тия люде: Така казва Господ: Ето, полагам пред вас пътя на живота и пътя на смъртта.”

Исус продължи да се моли за освещение, за протекция, за Божия мир да остане на Неговите ученици, но Той не забрави да спомене и нас в заключителната част на молитвата. Искаш ли да знаеш, че Бог е имал в предвид точно теб, когато се е молил по този начин! Чуйте това! Йоан 17:20. „И не само за тях се моля, но и за ония, които биха повярвали в Мене чрез тяхното учение.”

Ако учението на апостолите и думите на Исус са стигнали до теб ти си станал един от тия, за които тази молитва е от огромно значение. Можеш ли да повярваш, че Исус се моли със сълзи на очи за теб да бъдеш един от тези, които вечно ще гледат славата Му на небесата. Прочети този стих и ще разбереш, че това е самата истина. Йоан 17:24. „Отче, желая гдето съм Аз, да бъдат с Мене и тия, които си Ми дал, за да гледат Моята слава, която си Ми дал; защото си Ме възлюбил преди създанието на света.” Исус наистина казва това нали? Той иска да бъде с нас, с тебе, за да бъдем всички едно, така както Той и Отец са едно. Трябва сърцето ти да търси единство, трябва да се стремиш към мир, трябва да отговориш подобаващо на Божиите очаквания и да оправдаеш доверието и желанието на Исус. Йоан 17:25-26 „Отче праведни, светът не Те е познал, но Аз Те познах; и тия познаха, че Ти си Ме пратил. И явих им Твоето име, и ще явя, та любовта, с която си Ме възлюбил, да бъде в тях, и Аз в тях.”

Исус каза, че Божията любов ще изпълни сърцата ни и това ще ни пази вечно от този греховен покварен свят. Той каза, че тази любов е завинаги изляна в сърцата на тези, които я приемат и ще бъде в тях, за да останат едно тяло. Не геологии, не религия, не идолопоклонство, не човеко поклонство, не омразни обреди и покварени служения от човешки ръце, не лъже дарби и лъже пророчества, не, не, не, не и пак не! Всичко, което може да ни възстанови, поправи и вдъхнови да стоим като едно тяло отново и да продължим да го следваме със същата страст както преди е любовта. Помислете върху това тия дни и Бог ще ви даде да разберете всичко. Вгледайте се в лицето Христово не това от филмите и от хилядите картинки, които можете да видите днес по интернет, а от това лице, което ще ви покаже Святия Божий Дух в молитва. Амин!

 

Пастор Васил Петров