НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 15 Април 2014

ПОКАНЕТЕ ХРИСТОС ВЪВ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА СИ

От Джойс Майер – 15 Април 2014

 

 

И така, аз, затворник в Господа, ви моля да водите живот, достоен за званието, към което бяхте призовани, със съвършено смирение и кротост, с дълготърпение, с поносимост един към друг в любов

Ефесяни 4:1-2

 

Бог ни обича на първо място и ние Го обичаме. Той ни потвърждава своята любов; и ние започваме да обичаме другите и в крайна сметка, любовта става толкова преплетенa в нас, че вече няма значение кой пръв ще обикне другия. В Ефесяни 5:1 се казва, ” И така, бъдете подражатели [следвайте примера] на Бога като възлюбени чеда.”

 

Книгата Ефесяни обяснява този урок за любовта, като казва, че ние сме добри, полезни и мили един към друг, състрадателни, съчувствени и се разбираме с другите.Ставайки като Христос,ние естествено ще насочим вниманието си към нуждите на другите.Христос е  ролевия модел към които ние трябва да се адаптираме.


Понякога е болезнено да работиш във взаимоотношения, но е по болезнено да жънете неуспехи, раздори и разцепления към тези, които обичате, защото просто сте ги пренебрегвали и сте засяли лошо семе. Затова, за да изградите добри взаимоотношения трябва първо да влезете в съгласие с Бог, приближавайки се близо при Христос и ставайки като Него. Веднъж щом поканим Исус във взаимоотношенията ни и правим това, което ни казва да правим, ще станем като Него в нашите мисли и дела; следователно, ние ставаме  любящи, като Него и ще развиваме и поддържаме добри отношения.


Помнете, ”  Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен, няма мъжки пол, нито женски; защото вие всички сте едно в Христос Исус.” (Галатяни 3:28)

 

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org