НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





14 Януари 2019

Добро утро приятели, 14 Ян 2019

Римляни 13:7-8 Отдавайте на всички дължимото: комуто се дължи данък, данъка; комуто мито, митото; комуто страх, страха; комуто почит, почитта. Не оставайте никому длъжни в нищо, освен един друг да се обичате, защото, който обича другиго, изпълнява закона.

Много силен момент във фразите на седми и осми стих в посланието на апостол Павел към църквата в Рим.

Посланието гласи; "Не оставайте никому длъжни в нищо" . До колко днес това послание е поносимо за църквата и дали ще бъде тема за обсъждане в медийното пространство с цел да се подмине това слово с лека ръка или ще бъде изпълнимо в целият му блясък. Все още ли вярвате, че Исус Христос е словото, слязло от небето за всички нас? Ако е така, днес виждаме, че Святия Дух ни напомня чрез посланието на ап. Павел за неща мъчни за изпълнение. Дали всеки християнин според вас е способен днес да изпълни това слово с благодат в сърцето си? Дали безкомпромисно искаме да угодим на Бог, така както с радост днес се подбират красиви строфи и цитати имащи в себе си необходимата популярност. Колко от вас искат да си платят сметките си на 100% без да крият нито стотинка от придобитото през месеца или годината? Колко от вас плащат мито, данък, страх, почит? Не съдя никого с това, слово, пиша го с цел да се види и осмисли. До каква степен това е важно в моя живот и дали ще бъда угоден на Исус, ако се старая да бъда в това нещо. Знам какво биха казали повечето. Не давам нито стотинка на тази лъжлива и корумпирана държава и така лесно ще изчистим съвестта си, ДА така е!

Да попитам друг въпрос? Вярвате ли в това, че ако вие днес вършите това, което е угодно на Бог, то Той ще ви благослови изобилно, за да можете да вършите това, което трябва? Помислете библейски върху това и се насладете на отговора, който ще излезе от вас. 
Забележете че ап. Павел казва, че е добре е за нас като последователи на Исус, да оставаме длъжни само в едно, а имено да се обичаме един друг.

Съвършено казано, трудно изпълнимо. Отново ни трябва Святия Дух за да пораснем и в това дело.

Благословена работна седмица ви желая.

Пастор Васил Петров