НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер - 3 Декември, 2016

ВАШАТА ИСТИНСКА СТОЙНОСТ



И така, сега, ако наистина слушате гласа Ми и пазите завета Ми, то повече от всички племена вие ще бъдете Мое собствено притежание, защото Мой е целият свят;
Изход 19:5

В Изход 19:05, Господ казва на Своите хора, че те са Негова собственост, ”притежание и съкровище.” Това слово се отнася за нас днес толкова, колкото в миналото за децата на Израел. В Йоан 3:18 Исус каза на Никодим, че който вярва в Него, не е осъден; който не вярва, е вече осъден, защото не е повярвал в името на Единородния Божий Син. Вие може да не се чувствате ценни, или дори приемливи, но всъщност сте. В Ефесяни 1:6 , Павел казва, че всички от нас, които вярват в Христос, са били "приети във Възлюбения." Това трябва да ни даде чувството за лична стойност и ценност.

Сомням си как стоях в молитва, когато чух една жена до мен да казва на 
пасторът, който служеше на нея колко много тя се мразеше и презираше. Пасторът стана много твърд с нея и по силен начин я смъмри, като каза: "Коя мислиш, че си ти? Нямаш право да се мразиш. Бог плати висока цена за нас и нашата свобода. Той ни обича толкова много, че изпрати Своя Син да умре за нас, да страда на наше място. Нямаш право да мразиш или да отхвърляш себе си. Това което трябва да правите само е да получите това, заради което Исус умря, за да ни даде!”

Жената беше шокирана. Аз бях шокирана също, само от слушането. Но понякога това ни трябва една силна дума, за да ни накара да осъзнаем капанът на сатана, който е поставил за нас. Липсва ли ви благодарност за вашата собствена стойност и ценност? 
Вие сте ценни, в противен случай нашият Небесен Отец не би трябвало да плати такава висока цена за изкуплението ви.

 

Превод: Семейство Ганчеви
Служение Васил Петров
www.vasilpetrov.org