НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер - 29 Ноември, 2016

ЧЕТИРИ ПРИНЦИПА ЗА УСПЕШЕН ЕЖЕДНЕВЕН ЖИВОТ

„Защото: "Който желае да обича живота и да види добри дни (добри - независимо дали е очевидно или не), нека пази езика си от зло и устните си от лъжливо говорене (предателство, измама); нека се отклонява от зло и да върши добро;
нека търси мир и да се стреми към него.” ...
- 1 Петрово 3:10-11




Тъкмо се наслаждавам, прочитайки този пасаж и попивайки силата на неговите принципи за успешен ежедневен живот. Той дава четири специфични принципа за тези, които искат да се наслаждават на живота:

1.Пази езика си от зло. Божието Слово заявява ясно, че силата на живота и смъртта е в устата. Ние можем да донесем благословние или страдание в живота си, чрез нашите думи. Когато говорим прибързано, ние често влизаме в спорове, затова избирайте думите си внимателно.

2.Отклонявай се от зло. Ние трябва да предприемем действие да отстраним себе си от зло или от лошо обкръжение. Действието, което трябва да предприемем може да означава промяна на нашите приятелства; може да означава дори самота за период от време, но винаги можете да се доверите на Бог да бъде с вас.

3.Върши добро. Решението да вършим добро трябва да следва решението да спрем да вършим зло. Двете са определени (категорични) избори. Покаянието е двойно; то изисква отклоняване от грях и обръщане към правда.

4.Търси мир. Забележете, че ние трябва да го потърсим, да го преследваме и да тръгнем след него. Не можем просто да желаем мир без никакво придружаващо действие, но трябва да желаем мир с действие. Трябва да търсим мир в нашето взаимоотношение с Бог и с другите.

Когато започнах да живея чрез тези принципи, не само взаимоотношенията ми се усъвършенстваха, но също и моето здраве, отношение и всички области на живота ми. Същото ще се отнася и за вас.

Довери се на Него: Над кои от тези четири принципа трябва да работите най-много? Съсредоточете се върху една област за момент и се доверете на Бог да ви даде силата за пробив, за да можете да се насладите на всекидневния си живот.

Превод: Семейство Ганчеви
Служение Васил Петров
www.vasilpetrov.org