НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 10 Октомври 2016 г.

Днес е важно, днес!

Много е важно скъпа църква, как ще изживеете този ден. Не ви говоря за вчера или утре. Говоря за този ден, днес.

Понякога ние правим дългосрочни планове за бъдещето поставяме си велики цели или не чак толкова - нали, и въпреки това забравяме или пренебрегваме нещо много важно за нас, а то е днешният ден. Как точно ще го изживея аз и каква ще бъде ползата и насладата ми от него. Нека ви покажа няколко стига в библията, който ни насърчават да погледнем на днешния ден като супер важен за определяне нашето бъдеще. Погледнете Господната молитва, как точно Исус учеше учениците си да се молят. Исус знаеше, че тази молитва ще достигне до мен и теб днес, затова внимателно подбра думите и значението и. Обърнах внимание на един стих от нея, който казва така; „Дай ни днес ежедневния хляб” Матей 6:11

Чуйте го пак - „Дай ни днес ежедневния хляб”. Колко е важно това за всички нас. Хлябът за днес, не за утре или другата седмица. Исус Христос е живият хляб, Той е животът. Какво казваме всъщност, когато казваме на Бог дай ми тоя хляб днес. Ние казваме дай ми живот днес, не утре, нали? Дай ми да живея днес!

Ето защо е важно да се научим да изживяваме живота си всеки ден възможно най–добре и най–успешно. Амин!

 Борбата за живота е ежедневие и нищо в него не идва даром. Ние не трябва да се плашим от предизвикателствата на деня, но трябва да ги посрещнем с вяра в убеждение, че Бог е с нас във всяка минута на нашият живот, понеже се молим и стоим твърдо в словото Му.

     Нека знаем и това, че житейските проблеми не свършват никога, колкото и да ни се иска обратното.

„Но ако Бог така облича полската трева, която днес я има, а утре я хвърлят в пещ, не ще ли много повече да облича вас маловерци?” Матей 6:30

В това послание на Исус да не се безпокоим за утрешния ден се има точно това в предвид. Ако днес те има на този свят това е добре. Нека започваме денят си с тази мисъл. „Ако днес ме има на този свят това е твърде добре, това е едно добро начало!

После следва всичко останало. Какви са моите цели днес, как ще оползотворя деня, какво послание ще оставя след като този ден приключи.

Не забравяйте, че когато става спасение на някой дом това е важният ден, нали? „И Исус му рече: Днес стана спасение на този дом; защото и този е Авраамов син.” Лука 19:9 Специален ден за този дом но не за всеки.

Когато става чудо на изцеление или нещо твърде важно за вас знаете, че Исус е там. А какво ще кажете за това, че има ден, в който ще чуете и вие тези думи; - А [Исус] му рече: Истина ти казвам, днес ще бъдеш с Мене в рая. Лука 23:43

Само като си го помисля и вече копнея за това, но това ще се случи в определен ден за мен и за вас. Ето защо всеки ден е важен докато е днес.

Евреи 3:7. Затова, както казва Светият Дух: - "Днес, ако чуете гласа му.”

Слушайте гласа на Святия Дух днес и не се закоравявайте в сърцата. Молете се на Бог днес и не пропускайте нито една възможност да Му благодарите. Слушайте слово днес то ще донесе вярва в сърцето ви и ще ви направи силни. Обичайте Бог с цяло сърце и ближния както себе си днес утре може да е късно.

Евреи 13:8. Исус Христос е същият вчера днес и до века.

Пастор Васил Петров