НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





от Джойс Майер - 26 Юни, 2016

МОЖЕТЕ ДА СЕ СПРАВИТЕ С КРИТИКИТЕ

от Джойс Майер - 26 Юни, 2016

 

Защото, при все че съвестта ми в нищо не ме изобличава, пак с това не съм оправдан; защото Господ е, Който ще ме съди.
-1 Коринтяни 4:4

Без значение какво ще направите в живота си, от време на време ще бъдете критикувани от някой, така че трябва да се научите да се справяте с него и да не го оставяте да ви притеснява. Критикуването е много трудно за повечето от нас, и Аз-образът на човек може да бъде повреден от една критична забележка. Но е възможно да се научите как да не се засягате изобщо от критиките.

Подобно на много други велики хора, апостол Павел преживя критики за много неща. Той изпита същото нещо, а то е,че хората са непостоянни. Хората ви обичат, когато правите всичко, което искат да направите и бързат да критикуват, когато само едно малко нещо се обърка. Павел каза, че не е бил притеснен за отсъжданията на другите ни най-малко. Той каза, че дори не осъжда себе си. Знаеше, че е в Божиите ръце и че в края на краищата, той ще застане пред Бога и ще даде отчет за себе си и живота си. Той няма да застане пред някой човек, за да бъде съден (виж 1 Кор. 4:3-4).

Понякога хората, които са критикувани най-много са тези, които се опитват да направят нещо конструктивно с живота си. Това ме изумява как хора, които не правят нищо, искат да критикуват тези, които се опитват да направят нещо. Не винаги можете да направите всичко по силите си, но поне може да се опитате да направите нещо, за да направите света по-добро място и да помогнете на наранените хора. Смятам, че това е много благоугодно на Бога! След много години в страдание от критиките на хора на които се опитвах да спечеля одобрението, най-накрая реших, че ако Бог е щастлив с мен това е достатъчно.

Всеки път, когато някой ви критикува, се опитайте да осъществите позитивно твърдение относно себе си. Недейте просто да стоите и да приемате всичко, което някой иска да ви втълпи. Създайте си независимост! Бъдете уверени в Божията любов и одобрение, а не бъдете победени от критиката.

Доверете Му се: Първата стъпка е да не реагирате на критиките, но това няма да ги спре дотук. Исус благослови онези, които Го преследваха заради дълбокото му доверие в плана на Отца. Как може да благословите хората, които са били критични към вас?

 

 

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org