НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 15 Юни 2016 г.

Блажени или объркани сте днес ?

 Римляни 4:7-8 "Блажени ония, чиито беззакония са простени, Чиито грехове са покрити; Блажен е оня човек, комуто Господ няма да вмени грях".

Жалко е да виждаш как все повече християни ходят сляпо в заблудата, че спасението им предхожда някакво тяхно действие на извършени дела, правила и догми. Дяволът е опитен в това да гъделичка грешната плътска човешка природа и да я накара отново да си мисли, че с праведни дела човек е оправдан. Ако зададеш въпрос за това много вярващи исполини ще кажат правилните стихове за да потвърдят, че тяхната вяра е базирана на вяра в Христовото име и това, че човек не се спасяваща чрез дела изискани от закона, а по благодат, чрез вяра в Исус Христовото име. Разбира се така е и това е правилното мислене, но въпреки всичко тънката нишка, която обикновено се къса чрез заблудата на плътският ни ум е да допуснем дори за миг това, че тази дадена ни благодат ние я заслужаваме повече от всички останали. Ние сме хората с огромна привилегия и Бог ни обича. Не забравяйте че мислите на дявола са за зло а не за добро. Никога не допускайте в живота ви да влезе мисъл, че  сте спасени защото вършите нещата правилно. Бързо и осезаемо ще изпаднете в легализъм, след това ще ви подгони фарисейски дух и не след дълго време ще започнете да виждате религията като ваш приятел. Това се казва да паднеш от високо. Не е за нас Христовите последователи да имаме себе си за нещо. Амин! Праведния Йов е видял нещо, което го направи много силен да устои във всяко изпитание. Какво беше точно това?

Йов 8:9. „Защото ние сме вчерашни и не знаем нищо, Тъй като дните на земята са сянка.“

Блажени сте когато знаете, че не знаете нищо? Това винаги ще ви тласка да търсите още по голяма близост със словото на Бог.

Блажени сте да знаете да вярвате и да пазите това в сърцето и помислите си, че вашите грехове са покрити с кръвта на Исус. Това е голямата милост на Отец към всички нас и ние трябва да гледаме всеки ден на нея като на Божия благодат, Негово решение да бъде така. Приемете Божия дар с радостно сърце и не спирайте да го хвалите за Неговите милости всеки ден от живота си.

Евреи 3:1-2 Затова, свети братя, участници на небесното звание, размислете за апостола и първосвещеника, Когото ние изповядваме, Исуса; Който бе верен на Този, Който Го постави, както беше и Моисей в целия негов дом.      

Останете и вие верни на Небесния повик без да е надувате с плътско мислене, а с Божия сила на любов, която съхранявате в добро и чисто сърце. Амин!

Благословен ден на всички!

Пастор Васил Петров