НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





от Джойс Майер - 12 Юни, 2016

ДАВАЙТЕ СИ ПОВЕЧЕ ПОЧИВКА

от Джойс Майер -  12 Юни, 2016

 

"Светът е наистина изморително място."
-Watchman Nee ( http://en.wikipedia.org/wiki/Watchman_Nee )

 

Ако ви кажа: "Вземайте си повече ваканции", може би ще си помислите, че бихте го направили, ако имахте повече пари или повече свободно време от работа. Но истината е, че можете да си вземете почивка, без пари да отделите времето, което имате и да го използваме по-разумно.

Например, опитайте се да си вземете половин почивен ден, но не го използвайте, за да изпълнявате поръчки, освен ако, разбира се не ви доставят удоволствие. Ако можете да вземете вашето ваканционно време в едночасови почивки, опитайте се да вземете два часа, за да отидете на обяд с добър приятел или роднина и да прекарате добро време на радост. Когато си вземате отпуск, се отнасяйте се към него като "почивка", а не като "свободно време", защото думата ваканция внася много приятно чувство и има добро емоционално въздействие.

Мисля, че всъщност се колебаете да кажете, че сте на почивка твърде често, защото не искате хората да мислят, че не работите достатъчно усърдно. Когато някои от хората разберат, че си съм си взела малко почивка те обикновено казват: "О, ще ходиш на почивка?" И аз често чувствам, че трябва да оправдая плановете си с думите: "Да, но  ще свърша  и малко работа също. "

 Трябва да бъдете в състояние да си вземате отпуск, без да работите и не се чувствайте виновни за това.

 Не винаги е нужно да работите по някакъв начин, за да оправдаете своето съществуване на Земята. Работата е нещо добро и жизнено необходимо, но ако тя не се балансира с почивка и забавление, тогава ще се превърнете в неин роб.

Когато е възможно е добра идея да си вземете една или две почивки, състоящи се от една седмица или повече, всяка година. Имате нужда от няколко дни, тъй като тя често ни отнема няколко дни, за да си нагласим багажа и достатъчно, за да стигнете до мястото, където наистина можете да си починете и да се отпуснете. В същото време вземете един ден, половин ден, два часа или десет минути почивка, които са важни, за да запазите живота си балансиран. Използвайте празниците, за да си починете и да правите неща, които ще ви освежат или  прекарайте  времето си с хора, които ще ви накарат да се смеете.

 

Обичайте себе си днес: Направете достатъчно промени в живота си, така че, когато хората ви питат какво сте правили да може да кажете нещо друго, освен "работих."

 

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org