НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 23 Май, 2016

РАЗМИШЛЯВАЙТЕ ВЪРХУ ТЕЗИ НЕЩА

От Джойс Майер – 23 Май, 2016

 

 

...и с радостни устни ще Те славословят устата ми.

Когато си спомням за Тебе на леглото си,
размишлявам за Тебе в нощните стражи;

Псалми 63:5б -6

 

Колко обичам аз Твоя закон!
Цял ден се поучавам в него.

Псалми 119:97

 

Трансценденталната медитация. Йога. New AgeНие чуваме тези термини постоянно и те са причината много християни да отхвърлят всякакво позоваване на медитацията. Те се страхуват от окултно или езическо поклонение. Това, което те не осъзнават е колко често Библията ни увещава да медитираме.

Ние можем да обясним библейската медитация по няколко начина, но този който намирам за най-полезен е: да мислиш за медитацията, като начин на изразяване в Библията. Ако прочетем стиховете по-горе (има и толкова много други стихове), виждаме три значителни неща за медитацията в Словото.

 

Първо - писанията са за повече от един бърз прочит или пауза за отразяване на няколко кратки мисли. Библията пресъздава медитацията, като сериозно размишление. Когато Библията говори за медитацията, тя говори на сериозните, отдадени последователи. Това не е дума за бързо привдигане и насърчение в библейските стихове или скъпоценни обещания. Аз не съм против тях, но това е призив за по-дълбоко размишление и по-сериозна концентрация

Второ - библейските контексти показват медитацията, като продължаваща и обичайна. ” Цял ден се поучавам в него,” както се казва в стихът по-горе. В Исус Навиев 1:8, Бог казва на Исус да размишлява(медитира) над закона ден и нощ. Ние имаме впечатлението, че хората които говорят за медитацията са толкова сериозни и хвърлят умовете си напълно в действие. Псалм 1:2 казва, че благочестивия човек размишлява върху Божия закон ден и нощ.

 

Трето - медитацията има награда. Това не е просто да разсъждаваш или да правиш религиозен ритуал. В повечето от библейските пасажи, където се употребява термина се изваждат на показ резултатите. Отново в Исус Навиев 1:8 ”... за да постъпваш внимателно според всичко, каквото е написано в нея, защото тогава ще сполучиш в пътя си и тогава ще имаш добър успех. Псалми 1 разкрива благочестив човек, който се поучава ден и нощ на Божия закон и казва, ”във всичко, което върши, ще благоуспява.”

 

Въпреки това, което аз посочих днес, ние не говорим или поучаваме много за медитацията днес. Това е трудна работа! Изисква време. Медитацията също така изисква индивидуално внимание към всеки. Ако искате да спечелите битката за вашето съзнание, медитацията е могъщо оръжие, което може да използвате. Вие трябва да се фокусирате върху Божието слово на  части. Трябва да ги четете, може би да ги повтаряте на глас, и да ги спазвате за себе си. Някои хора повтарят стих отново и отново докато значението му изпълни техния ум и стане част от тяхното мислене. Идеята е, че вие не можете да приложите Божието слово на практика физически, докато първо не го практикувате мислено. Медитацията е принцип принцип на живота, защото ви служи в живота и във вашето поведение в живота на другите, чрез вас.

 

 

 

Бих могла да продължа с темата за размишляването върху Божието слово, защото изглежда няма край за това което Бог може да ми открие от един стих от писанията. Божието слово е съкровищница на мощни, животворни тайни, които Бог иска да ни разкрие. Вярвам, че тези истини се откриват на тези, които медитират, размишлявам, проучват, мислят и практикуват психически, и изповядват Словото на Бога.

 

 

Ще бъдете изумени колко много власт ще дойде в живота ви от тази практика.

Колкото повече медитирате върху Божието слово, толкова повече ще се изграждате своята сила във времена на неприятности.

 

Ето как можем да останем изпълнени със Святия Дух- да стоим  с Господа, чрез медитация и чрез хваление и преклонение.

 

Прекарвайки времето си в Неговото присъствие и размишляваме върху Неговото слово, ние ще растем, насърчаваме другите и ще печелим битките срещу врага на нашите умове.

 

Божий Святи Дух, помогни ми да прекарвам време всеки ден, размишлявайки върху съкровищата на Твоето слово. Благодаря ти, че ми показа, това че като изпълня съзнанието си с чисти и святи мисли, ще стана по-силен и дисциплиниран. Амин.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org