НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 20 Май, 2016

КЛЮЧЪТ КЪМ ВАШЕТО БЪДЕЩЕ Е НАДЕЖДАТА

От Джойс Майер – 20 Май, 2016

 

Благ е Господ към ония, които Го чакат, към душата, която Го търси.

Плачът на Еремия 3:25

 

Осъзнавате ли колко е важна надеждата за умственото, емоционалното, духовното и физическото ви здраве? Хора без надежда в живота си са предопределени да бъдат нещастни, депресирани, чувствайки се сякаш са заключени в затвора на собственото си минало. За да излязат от този затвор и да бъдат свободни да продължат напред към по-обещаващо бъдеще им трябва ключ. Този ключ е надеждата.

 

Преди много години имах извънредно крайно отрицателно отношение в живота ми, поради разрушителната злоупотреба, която беше в миналото ми. Резултатът беше, че очаквах хората да ме наранят … и затова го правеха. Очаквах те да бъдат нечестни с мен … затова и бяха такива.

 

Страхувах се да повярвам, че нещо хубаво може да се случи в живота ми. Бях загубила надежда. Мислех си, че защитавах себе си от това да бъда наранена като не очаквам нищо хубаво да ми се случи.

 

Когато наистина започнах да изучавам Библията и се доверих на Бог да ме възстанови осъзнах, че негативното ми отношение трябва да си отиде от живота ми. Трябваше да оставя миналото зад гърба си и да продължа напред с надежда, вяра и упование в Бог. Необходимо беше да се отърва от тежестта на отчаянието и обезсърчението.

 

Така и направих. Веднъж, след като разбрах и приех истината, която Библията казва за мен и за отношението ми в живота започнах да обръщам моите негативни мисли и думи в позитивни такива!

 

Можем да се упражняваме върху това да бъдем позитивни във всяка ситуация, която възникне. Дори й в момента тя да изглежда, че е отрицателна очаквайте Бог да ни даде доброто от нея, точно както е обещал в Неговото Слово. Разберете, че преди живота ви да може да се промени трябва първо да се промени вашето отношение.

 

Без значение колко безнадеждна изглежда ситуацията или от колко време е в това положение знам, че можете да я промените, защото аз го направих. Изисква се време и много голямо постоянство за здраво и позитивно отношение, но си заслужава труда. Ще видите, че и вие ще го оцените.  

 

Доверете Му се: Стоите ли в надежда и очакване за всичко това, което Бог има за вашия живот? Каквото и да става вярвайте в Бог. Той иска само най-доброто за вас!

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org