НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 2 Май, 2016

ГОВОРЕТЕ ИСТИНАТА

От Джойс Майер – 2 Май, 2016

 

 Но, действуващи истинно в любов [във всичко, говорейки истинно, справяйки се с всичко с истина и живеейки в истината], да пораснем по всичко в Него, Който е главата, Христос,

Ефесяни 4:15

 

Човекоугодниците  често говорят лъжи, защото се страхуват, че другите хора няма да приемат истината.  Те казват „да“ с устата си докато тяхното сърце крещи „не.“ Може да не искат да извършат нещо, но го правят поради страха, че ще обидят някой. Ако някога кажат не обикновено те се оправдават, отколкото да ни кажат истината, че не искат да направят това, за което са били помолени. Те не могат преценят кое е правилното нещо, което да направят.

 

Не искаме да сме груби, но нито искаме да сме лъжци. Повечето човекоугодници не са искрени относно техните страсти, чувства и мисли. Те казват на хората това, което искат да чуят. Едно здраво взаимоотношение изисква честност.

 

Ние би трябвало да сме способни да казваме на хората, „Нямам мир относно извършването на този ангажимент точно сега,“ а те би трябвало спокойно да приемат този отговор, но това рядко се случва. Някои хора може да не искат да чуят истината, но това не трябва да ни освобождава от отговорността да говорим истината.

 

Молитва: Господи, помогни ми да изговарям истината във всичко, което върша. Не искам да бъда груб, но отказвам да бъда непочтен или да пренебрегвам истината до полуистина. Амин.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org