НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 9 Март 2016 г.

Словото ни казва, че глава на църквата е Христос, Който даде живота си за нея. Амин!

Интересен въпрос, който много хора си задават днес е дали църквата „тялото Христово” сега се движи според Неговото намерение или не. Не са непознати на никой думи като „Аз съм пътят”, „Аз съм живият хляб”, „Аз съм възкресението и живота”. Тези изрази трябва да насочат вниманието на всички към Този, Който е направил, изпълнил, завършил всичко.

Питаме се тогава, защо виждаме днес не многообразието на Христовата благодат и пълнота по църквите, а различни царства от Неговото. Това е така, защото когато Исус казва: „Аз съм пътят” хората правят друг път и се нагласят така както им е удобно? Когато чуваме Исус да казва: „Аз съм живият хляб”, защо тогава хора решават, че не е нужно да участват заедно на Неговата трапеза? Когато Исус казва: „Аз съм възкресението и живота”, защо хората пренебрегват с лекота и отхвърлят живота в тялото Христово, като се цупят, сърдят, мразят, клюкарят, завиждат си един на друг, хулят, ненавиждат, ревнуват, господаруват.

Вижте само колко ясно апостол Павел описва тази картина на завършеното дело на Христос.

Ефесяни 4:4-10 Има едно тяло и един Дух, както и бяхте призовани към една надежда на званието ви: един Господ, една вяра, едно кръщение, един Бог и Отец на всички, Който е над всички, чрез всички и във всички. А на всеки от нас се даде благодат според мярката на това, което Христос ни е дал Затова казва: - "Като възлезе на високо, плени плен И даде дарове на човеците”. (А това "възлезе" що друго значи, освен, че бе и [по-напред] слязъл в местата по-долни от земята. Тоя, Който е слязъл, е същият, Който и възлезе по-горе от всичките небеса, за да изпълни всичко).

Ако ние твърдим, че има едно тяло Христово днес, тогава да зададем този неудобен въпрос на всички. Кое е то?

Протестантите ще кажат недвусмислено: Ние сме верният път към Бог, това е! Какво означава това, че всички други погиват, така ли? Не съм съгласен с това твърдение не може да бъде вярно.

Попитайте православните; Коя е правилната вяра, която води души при Христос? Те ще кажат: това е правата вяра. По-правилно да славиш Бог от това, което ние правим днес няма. Всички ще се съгласим, че освен история в българското православие живот няма.

Добре тогава да попитаме католиците дали това е вероизповеданието обединяващо всички и всичко. Те ще кажат не претендираме за това, но вижте папата колко е богопомазан, няма друг като него и до там. Всеки ще дърпа чергата към себе си и ще вика ние сме прави, елате и се присъединете към нас. Дали обаче този призив е достатъчен, за да сме убедени, че ние наистина вървим по пътя Христов, ядем от живия хляб и участваме във възкресението посредством кръвта Христова.

Нека попитам днес това, което пита и апостол Павел църквата в Коринт: „Нима се е разделил Христос? Павел ли се разпна за вас? Или в Павловото име се кръстихте?” 1 Коринтяни 1:13

Не виждаме ли тази грешка и днес едни да казват ние сме такива други ние сме различни от вас. Кое прави днес хората толкова различни, а уж се покланят на един и същ Господар? Бог ли, който ги оправда посредством кръвта на Исус? НЕ! Той има едно тяло и един Дух! Пак повтарям: Има само едно тяло и един Дух! Има значение днес как ще се наречеш и на кой Господар ще служиш. Амин!

Във второто си послание към Коринтяни апостол Павел пише: „Вие гледате на външното. Ако някой е уверен в себе си, че е Христов, то, нека размисли още веднъж в себе си, че както той е Христов, така и ние сме Христови.” 2 Коринтяни 10:7

Дали в тези негови думи ще видим пламъка на увереност запалени в сърцето на апостола. Ако някой е уверен, че прави правилното нещо, нека сега размисли! Какво? Какво? Какво? Че както той е Христов, така и ние сме Христови. Ха. Ха, Алелуя! Не е ли това правилната връзка на взаимоотношение дори със самозабравилите се вече измислени фанатици. Защо говоря така ли? Защото погледнете какво казва писанието: „Има един Господ, една вяра, едно кръщение, един Бог и Отец на всички, Който е над всички, чрез всички и във всички.” Става въпрос за ЕДНА ВЯРА, не за изкривена такава. ЕДНО КРЪЩЕНИЕ и всички ние ще се съгласим с това, което казва Бог, а не човеците. Амин! Един Бог и Отец на всички на мен на теб и на него. Да! Точно така на всички! На кой всички? На всички, които са призовани според Неговото намерение. Бог има намерение не аз и ти. Слава на Неговото име, че Той ни призова според Неговото намерение. Кой ни призова? Исус Христос разбира се. Как е възможно това? Възможно е, защото е писано: „Тоя, Който е слязъл, е същият, Който и възлезе по-горе от всичките небеса, за да изпълни всичко).”

Какво значи това ли? Исус Христос слезе на земята при хората - Бог в човешка плът: „Бог го извърши като изпрати Сина Си в плът подобна на греховната плът” Римляни 8:3, след това беше разпнат за греховете на света, бе погребан и на третия ден възкресен от мъртвите, което значи, възлезе по-горе от всичките небеса, Алелуя! За какво? За да изпълни, завърши всичко. Да направи всичко и всички във възкресението едно цяло. Това е причината да търсим единство според Неговото намерение, а не, защото не можем един без друг това вече сме го доказали, че е лесно, какво обаче можем да направим за другото и то не заради нас самите, но заради Него, който е главата, Христос, от Когото цялото тяло, сглобявано и свързано чрез доставяното от всеки став, според съразмерното действие на всяка една част, изработва растенето на тялото за своето назидание в любовта. Аз ще кажа на това Амин! За вас незнам.

Спорен ден на всички!

С много обич пастор Васил Петров