НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер - 13 Февруари, 2016

ДА ОБИЧАШ БОГА ЧРЕЗ ПОСЛУШАНИЕ
От Джойс Майер - 13 Февруари, 2016

И ако послушат и служат на Него,
Ще прекарат дните си в благополучие
И годините си във веселия;
Йов 36:11

Един от най-важните аспекти на нашия християнски живот е послушанието, което разкрива нашата любов за Бог. Ние няма да имаме развитие с Бог, освен, ако не благоволим да Му се покоряваме.
Непокорството във всякакъв вид или на всяко ниво е грях.

Насърчавам ви да вземете решение да бъдете екстремни дори радикални в послушанието си към Бог. Първо Йоаново 3:22 казва: "и каквото и да поискаме, получаваме от Него, защото пазим заповедите Му и вършим това що е угодно пред Него." Това означава ли, че трябва да сме съвършени? Не. Истината е тази, че Бог в Неговата слава ще благослови тези, които правят грешки, но не трябва да се задоволяваме и да стоим на същото място, в което се намираме в момента. Бог ни благославя, въпреки че ние не сме съвършени , но в същото време нашите сърца трябва да копнеят за растеж и усъвършенстване. Не може умишлено и по навик да съгрешаваме и след това да очакваме Бог да ни даде живот изпълнен с Неговите благословения. Нашето отношение трябва да изпрати послание към Бог, което да казва: " Не искам да остана същият(в тази позиция). Искам да израствам.  Искам да се променя и искам да продължа да постоянствам напред.

Ако правим възможно най-доброто, което можем и истински се покайваме, когато правим грешки, тогава ние знаем, че  Бог ще продължи да ни благославя, защото Той е много милостив. Но от друга страна, ако ние продължим в непокорство, знаейки, че не се покоряваме на Бог и не правим искрено усилие да израстваме духовно, тогава наистина не трябва да бъдем благословени, защото ако Бог ни благослови в това състояние, отношение или поведение, ние няма да искаме да се променяме или израстваме.

Нараняваме себе си всеки път, когато не се покоряваме на Бог. Но когато Му се покоряваме, ние поставяме себе си в позиция за големи благословения и да бъдем хората, чрез които Бог ще работи за Негова слава.

Обичайте Бог днес: Господи, покайвам се за непокорството си и Те моля да ми помогнеш, за да ти се покорявам по всеки начин.


Превод: Семейство Ганчеви
Служение Васил Петров
www.vasilpetrov.org