НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 5 Февруари 2016 г.

Проповядваше благовестието на царството

Матей 4:23. Тогава Исус ходеше по цяла Галилея, и поучаваше в синагогите им, и проповядваше благовестието на царството, като изцеляваше всякаква болест и всякаква немощ между людете.

Когато Исус ходеше Той проповядваше благовестието на царството, което в крайна сметка значи покаяние, Той изцеляваше всякаква болест и всякаква немощ.

Хората разбират термина „покаяние” единствено като „обръщане от греха”, но думата има и своето библейско значение, което означава „променям мисленето си”. Библията също ни казва, че когато се покаем истински от сърце това ще доведе до промяна и на нашите мисли и действия. „Затова покайте се и обърнете се, за да се заличат греховете ви, та да дойдат освежителни времена от лицето на Господа.” Деяния на Апостолите 3:19

Исус проповядваше на всички да се покаят и да се оставят от своята гордост, себичност, надменност, лицемерие и след това ги даряваше с изцеление посредством работата на Святия Дух.

Думите на Исус бяха изчерпателни и пълни с власт: „И тъй, който смири себе си като това детенце, той е по-голям в небесното царство.” Матей 18:4

„Но който възвишава себе си ще се смири; и който смири себе си ще се възвиси.” Матей 23:12

Завършеното дело на служението Христово ни показва едно удостоверение подпечатано със силата на Святия Дух в непрестанно уверение на това, че Бог се показва верен в Словото Си, като съдейства от небето да върши чудеса на изцеление.

Чрез ръцете на Исус ставаха чудеса и това се знаеше и се беше разчуло навсякъде. Днес четейки книгата на Еклисиаст прочетох чрез дадената му от Бог мъдрост следния стих: „Кривото не може да се изправи; И това, което е недоизпълнено, не може да се брои.” Еклисиаст 1:15

Прочитайки „кривото” се сетих, че това е една голяма истина. Не може и не може. После си помислих: „За човеците, което е невъзможно за Бог няма невъзможно.” Да, това е само концепция, правило, истина, но Бог може да прави чудеса, нали? 

Сега в Стария Завет нещата не стояха точно така. Когато Господ говори на Моисей относно правилата за Светилището и Божия олтар, за принасянето на хляба, бог изговори заповеди, които по скоро могат да засегнат някой от, колкото да насърчат пострадалите и на пръв поглед онеправданите, както и хората в неравностойно положение. Вижте сами този текст:

  Господ говори още на Моисея, казвайки: „Говори на Аарона, като му речеш: Който от твоето потомство, във всичките им поколения, има недостатък, той да не пристъпва да принася хляба на Бога си. Защото никой, който има недостатък, не бива да пристъпва: човек сляп, или куц, или със сплескан нос, или с нещо излишно, или човек със строшена нога, или строшена ръка, или гърбав, или завързляк, или с повредени очи, или със суха краста, или с лишаи, или килав. Ни един човек от потомството на свещеника Аарона, който има недостатък, да не пристъпва, за да принесе Господните чрез огън приноси; понеже има недостатък, не бива да пристъпи да принесе хляба на Бога си. От пресветите и от светите приноси, нека яде хляба на Бога си; но да не влиза до завесата нито да се приближава при олтара, понеже има недостатък, за да не омърсява светилищата Ми; защото Аз съм Господ, Който ги освещавам.” Левит 21:16-23

Така изглеждат нещата преди Божият Син Христос да слезе на земята в човешка плът и да покаже друг по съвършен път на спасение, изцеление, и надежда, за вечността посредством проповядване Божието царство и действието на Неговата любов. Продължих да чета и да разсъждавам и тогава Святия Дух ми напомни това слово: „И една събота Той поучаваше в една от синагогите; и ето една жена, която имаше дух, който й беше причинявал немощи за осемнадесет години; тя беше сгърбена и не можеше никак да се изправи. А Исус, като я видя, повика я и рече й: Жено, освободена си от немощта си. И положи ръце на нея; и на часа тя се изправи и славеше Бога.” Лука 13:10

Нека ви подсетя, че жената беше сгърбена, а Исус проповядваше и благовестваше царството в синагогата или мястото на събрание. Тогава Той видя тази изкривена и Божията любов накара Исус да престъпи правилата описани от Еклисиаст, че кривото не може да се изправи и включи с пълна сила законите на Божието царство, и подари на тази жена изправена снага. Кривото може да се изправи според закона на Божието царство. Амин!

Исус често изцеляваше в събота, а това не се харесваше на законниците. Те Му казваха, че греши, понеже престъпва Моисеевия закон, но Исус има казваше, че Божието царство има друг закон на благодатта на Бог, който те трябва днес да приемат.

Исус Христос, ще ви изцели още днес. Ако можеш повярва, всичко е възможно за този, който пристъпва към Него с увереност и славослови Бог независимо през какво минава и колко е болен.

Дайте на Бог дължимата слава и издигнете името на Исус в живота си.

Той ще ви донесе мир, радост и правда.

С много обич пастор Васил Петров