НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 21 Януари 2016 г.

Днес в краткото ми послание има и молба към всички вярващи независимо от тяхното вероизповедание. Молитствувайте за мира на Ерусалим и на Израел!

Разбира се, много хора ще кажат: „абе да се оправят там тия, ние нашата не сме оправили за тях ще се молим”. Да има такива ксенофобия в сърцата на много хора, както и насаден с времето антисемитизъм, но хора, които се молят, обичат и познават Бог посредством Неговото слово са в знание, че трябва да имаме обич към всички, а особено към народа на Израел и евреите. Много псувни съм чувал по техен адрес и винаги съм се питал защо? От къде се е събрала толкова омраза към който и да било народ етнос или нация? Разбира се, че този, който настройва хората да се мразят, бият, убиват не е човешка личност, но духовен баща на лъжата, омразата, смъртта и ада. За хората без морал, вяра и духовен поглед на нещата за тях това е нормално, но не допустимо е това да се случва в сърцата на вярващи в Бог хора.

Нека кажа и това, че ти никога няма да обикнеш нещо или някой, а коне се молиш за него. Някой ще каже ли с мен Амин! Хората се молят за децата си, семействата, роднини, близки и далечни приятели защо? Защото ги обичат, едни повече други по-малко без значение колко са добри или зли нали?

Ако разбираме призива за молитва към народа на Израел може би ще имаме и мотивацията да го правим. Да се молиш за Израел не значи да ги харесваш тях като народ или тяхната политика или земно правителство, но да ги обичаш. Да обичаш някой не е чак толкова трудно особено, когато не си предобеден. Питам се какво щеше да стане, ако Бог беше погледнал по същия този начин на света да даде своя единороден син Исус Христос само за Евреите и толкова. Но словото ни казва: „Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот: „

Така че ние като вярващи в Бога на Израел, нека не бъдем егоисти и нека да ги благославяме в молитвите си, което според думите казани от цар Давид ще бъде и за наше благословение.

Нека ви покажа нещо. „Молитствувайте за мира на Ерусалим; Нека благоденствуват ония, които те обичат!” Псалми 122:6

Цар Давид казва, нека благоденствуват. Какво според вас значи това? Думи изречени от владетел, войн и цар на Израел, който е бил под личното ръководство на Бог Отец. Това е пророчество и благословение за народите, които обичат народа на Израел.

Погледнете синоними на думата благоденствуват - добрувам, доволствам, охолствувам, добре съм, живея в доволство, щастлив съм, процъфтявам, цъфтя, преуспявам, съм в разцвета си.

Искате ли такъв живот, а също да научите и децата си на това да живеят изобилен живот? Научете се да отделяте малко време за молитва и то за народа на Израел. Обещанията за благоденствие няма да се забавят. Амин!

С Божата помощ напред и благословен ден на всички.

С обич пастор Васил Петров