НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 25 Ноември 2015 г.


Хайде църква, да издигнем святото Му име в молитва на благодарност към Него. Той е достоен за хвала и Неговото име е превъзвишен над всяко друго име. Станете възлюбени рано и чуйте гласа на този, на когото принадлежи сърцето ви. Чуйте думите Му на милосърдие познайте пътя Му.

„Дай ми да чуя рано гласа на милосърдието Ти, Защото на Тебе уповавам; Дай ми да зная пътя, по който трябва да ходя, Защото към Тебе издигам душата си.” Псалми 143:8

Когато сърцето е благодарно, Бог оправя и пътищата му. Тези дни Бог много ми говори за благодарност и аз видях това в много аспекти. Благодарността е лекарство за душата. Тя е онова ценно нещо, което излиза като аромат от теб, когато сърцето наистина е благодарно. Когато Бог е изпълнил твоя живот с любов, радост, мир то тогава и душата започва да се лее пред Него. Когато казах аромат се сетих за тези, с които светите жени Мария Магдалина, Мария Якововата майка, и Саломия купиха аромати, за да дойдат и да помажат Исус в гроба. Когато отидоха там те не намериха нищо, защото смърт не може да бъде помазана. Алелуя!

Всички, които обичат от цяло сърце и са решили да търсят повече от Бог в живота си стават много рано. Марк 16:2 „И в първия ден на седмицата дохождат на гроба много рано, когато изгря слънцето.”

Какво казва: Псалми 5:3 „Господи, на ранина ще чуеш гласа ми; На ранина ще отправям молитвата си към Тебе, и ще очаквам.”

Там е силата на откровение и нов живот изпълнен с радост, защото Бог благославя тези, които имат предимство и изпреварват. За какво точно говоря ли? Апостол Павел казва в посланието си към Римляни 12:10 „В братолюбието си обичайте се един друг, като сродници; изпреваряйте да си отдавате един на друг почит.”

Сам Исус каза на своите ученици, че ще ги изпревари, за да ги види след възкресението. „А след като бъда възкресен ще ви изпреваря в Галилея.” Матей 26:32 Толкова много ги обичаше, че искаше колкото е възможно да ги види по–скоро. Дали Бог иска да ви види рано хвалещи и издигащи Неговото име дори само с едно, благодаря. О, да казвам ви, че вие наистина можете да зарадвате сърцето на Бог като се опитвате да го изпреварите дори. Възможно ли е въобще Бог да бъде изпреварен на ранина? Знаем, че никога, но действието и желанието е това, което показва до колко сърцето ти е привлечено от Него. Някой вече се е пробвал да прави това преди нас. Прочетох за това в Псалми 88:13, и много ме насърчи „Но аз към Тебе, Господи, извиках; И на ранина молитвата ми ще Те предвари.”

Аз си мисля, че това е един от моментите, в който Бог чува молитвите на праведните. Знаете ли на кого се яви първо Исус след като възкръсна? Някой ще каже на апостолите. Не това не е вярно. Записано е в евангелията, че Той се яви първо на Мария Магдалена, каква привилегия само. Знаете ли защо се случи това? Защото тя бе от тия, които винаги с Него до края на земния му път и никога не помисли в сърцето си да се обърна назад.

Марк 16:9. И като възкръсна рано в първия ден на седмицата, Исус се яви първо на Мария Магдалина, от която бе изгонил седем беса.

Търсете Господа докато може да се намери, докато е ден!

Благословен ден на всички църква, благодаря всеки ден на Бог в молитва за всички вас. Затова, нека пристъпваме с дръзновение към престола на благодатта, за да придобием милост, и да намерим благодат, която да помага благовременно и нека празнуваме, не със стар квас, нито с квас от злоба и нечестие, а с безквасни хлябове от искреност и истина. Нека държим непоколебимо надеждата, която изповядваме, защото е верен Оня, Който се е обещал и нека царува в сърцата ви Христовият мир, за който бяхте и призвани в едно тяло; и бъдете благодарни.

С много обич, пастор Васил Петров