НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 18 Ноември 2015

Наистина има хора, които бързо се подвеждат по една или друга кауза, често ходят от църква в църква като всяка следваща е по–добра от другата. Хора без мнение, но вярват на всяка казана дума. Искам да ви питам нещо? Какво значи да дадеш дума за теб лично? Каква стойност има това в твоя живот? Дали когато кажеш нещо, то е това, което вярваш, вършиш, устояваш или просто поредната проба. Да дадеш дума преди време е било в силата на подписан договор, нещо, което никой не може да разруши. Хората са били много внимателни особено тогава, когато трябва да дадат дума за каквото и да било. Днес дяволът е разрушил това толкова ценно качество превръщайки думите ни в незначителни. Знаете ли целта, която той постига с това каква е? Много просто той иска вие да се съмнявате във всичко, всеки, дори в себе си, когато казвате или ви казват нещо. Обричането във вярност дори днес не е това, което е било преди, даването на заветни обещания днес са празни думи, за които един ден всеки ще отговаря пред Бог.

„И казвам ви, че за всяка празна дума, която кажат човеците, ще отговарят в съдния ден.” Матей 12:36

Празните думи са тези думи, които са лишени от вярност, смисъл и действие. Неща, в които се заричаме, обричаме, но без да имаме това като нещо сериозно. Искам да ви кажа нещо от Святия Дух днес. Ако вие не сте сериозни то дявола въобще не си поплюва. Той добре знае цената на живота, а вие? Това, което искам да кажа на всички днес е да станете сериозни в това, което вярвате, изповядвате и предприемате като действия в живота си. Исус казва, че силата на живота е в словото. Словото е (духовен хляб) които има силата на живот в себе си и носи на нашата душа това освещение, без което ние никога няма да видим Господа. Предизвикан от дявола да храни своята плът Исус отказа като заяви ясно че силата на духът и духовната храна е по важна за Него от нуждите на плътта.   

 „А Исус му отговори: Писано е: "Не само с хляб ще живее човек, [но с всяко Божие слово"].” Лука 4:4

Нещо казано много на място и добре в Притчи: „Простият вярва всяка дума, А благоразумният внимава добре в стъпките си.” Притчи 14:15

Простият бързо се подвежда и разни хора решили, че могат да правят от това бизнес, бързо им обещават благополучие и нещо ново невиждано до сега, само и само да привлекат вниманието им. Но дали в думите им има сила? Апостол Павел казва, в посланието си към Евреи, да помнят и да внимават на пътищата на тия, които са ги учили, като гледат живота им и взимат пример от там. Слово, живот и вяра, това са белезите на здраво учение и нещо, което можеш да следваш като внимаваш добре в стъпките си. Само тогава ще напредваш и ще имаш добър успех. Няма да бъдеш лесно завличан от разни учения, лъже учители и т.н.  

„Помнете ония, които са ви били наставници, които са ви говорили Божието слово; и като се взирате в сетнината на техния начин на живеене, подражавайте вярата им.” Евреи 13:7

Когато сам ти започнеш да уважаваш това, което казваш и се научиш да удържаш на всяко твое обещание, само тогава ти ще се научиш да изискваш това и от другите, а света ще стане едно по добро и сигурно място за живот.

Бъдете благословени всички!

Обичам ви църква, Пастор Васил Петров