НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 12 Октомври, 2015

„ АЗ НЕ МОГА ДА ПОМОГНА!“

От Джойс Майер – 12 Октомври, 2015

 

 Днес викам небето и земята за свидетели против вас, че положих пред вас живота и смъртта, благословението и проклетията; за това, изберете живота, за да живееш, ти и потомството ти;

Второзаконие 30:19

 

Когато Бог започне да ни осъжда за погрешното ни поведение е достатъчно лесно да кажем, „Аз не мога да помогна,“ но се иска наистина голяма смелост и вяра да кажем, „ Готов съм да поема отговорност и вкарам живота си отново в релси.“

 

Избягването на проблемите  е основен проблем. Погрешните неща няма да си отидат само защото ние сме отказали да ги признаем. Ние често загърбваме неща. Крием се от тях и докато го правим те имат силата над нас. Нерешените проблеми погребани живи никога не умират.

 

В продължение на много години отказвах да се справя със сексуалното малтретиране в моето детство. Моят баща злоупотреби с мен, затова напуснах дома си една седмица след като навърших осемнадесет години. Мислех си, че ще избягам от проблема като напусна, но не осъзнавах, че имам проблем в душата си. Това беше в моите мисли, отношение и думи. Влияеше на действията и на всичките ми взаимоотношения. Бях погребала миналото си. Не трябва да живеем в миналото. Всъщност сме насърчавани от Божието Слово да го забравим и да оставим. Въпреки това обаче това не означава, че сме свободни да игнорираме последиците от миналото преструвайки се, че не сме наранени, когато всъщност сме.

 

Просто се самосъжалявах казвайки, „Нищо не мога да направя. Не беше моя вината, че бях малтретирана.“ И наистина това не беше по моя вина, но беше моя отговорност да позволя на Бог да ми помогне да превъзмогна и преживея всичката болка, която бях изпитала в резултат на това насилие.

 

Бог започна да ме освобождава от всичките погрешни мисли, които бях приела и позволила. Моето съзнание трябваше да се промени, преди да можеше да се промени живота ми. Отначало дори не исках да поемам отговорност за моите мисли. Мислех си, че не мога да контролирам това, което мисля. Мислите просто изникваха в главата ми! В крайна сметка научих, че мога да избирам моите собствени мисли и мога да си мисля за неща, които съм си поставила за цел. Научих, че не трябва да приемаме всяка мисъл, която идва в съзнанието ни. Можем да премахваме погрешните и да ги заменяме с правилните.

 

Научих, че вместо да се чувствам безпомощна над  мислите, които изпълват ума ми мога и трябва да правя нещо положително.

 

По-голямата част от нашето мислене е обичайно. Ако редовно мислим за Бог и добри неща благочестивите мисли ще станат естествени за нас. Хиляди мисли преминават през съзнанието ни всеки ден. Може да чувстваме, че нямаме контрол, но всъщност имаме. Не трябва да използваме никакво усилие, за да мислим погрешни мисли, а трябва да използваме нашите усилия за да мислим добри мисли. Когато започнем да правим промени ще ни се наложи да водим битка.

 

Нашето съзнание е бойното поле и основния начин на сатана да инициира нечестивия си план за нас е чрез нашите мисли. Ако чувстваме, че нямаме силата и контрола  над нашите тях, сатана ще ни хване в капан и победи. Вместо това можем да определим да мислим благочестиви начини. Постоянно правим своя избор. Откъде идват тези избори? Те произхождат от нашия мисловен живот. Нашите мисли се превръщат в думи и действия.

 

Бог ни е дал възможността да избираме как да мислим правилно или погрешно. Но веднъж, след като сме направили този избор трябва да продължаваме да избираме правилните мисли. Това не е еднократно решение, но става по-лесно с времето. Колкото повече изпълваме живота си с Божието Слово, молитва, хваление и поклонение с други вярващи толкова по-лесно ще е да продължаваме да избираме правилните мисли.

 

Това може да прозвучи сякаш християнския живот не е нищо повече от една непрестанна борба. Това от части е така, но това е само едно парче от историята.  Толкова много хора искат да живеят победоносен християнски живот, но не искат да влязат в битките. Победата обаче означава да победиш и преодолееш пречките. Трябва също да запомним, че да живеем живот на неподчинение към Бог е по-трудно, отколкото да изберем да живеем в победата. Да има борби, но си заслужават, след като знаем крайната цел.

 

За да мислим по правилния начин се изисква упражнения и невинаги е лесно, нито пък се чувстваме естествено, за да се съсредоточим върху доброто. Но, ако знаем, че това е пътят към живот както сегашния така и за през вечността си струва усилието и борбата да мислим позитивни мисли.

 

Когато сме бомбардирани със съмнения и страхове, точно тогава трябва да устоим на позицията си и не трябва да казваме никога отново „Не мога да помогна.“ Искам с вяра да кажем, „Бог е с мен и Той е този, който ме укрепява. Бог ми дава сили да победя.“ Апостол Павел го казва по този начин:

„Но благодарение Богу, Който ни дава победата чрез нашия Господ Исус Христос.

Затова възлюбени мои братя, бъдете твърди, непоколебими, и преизобилвайте всякога в Господното дело, понеже знаете, че в Господа трудът ви не е празен.“

1 Коринтяни 15:57-58

 

Можем да избираме. Не само може да избираме, но ние избираме. Като не прогонваме лошите мисли от съзнанието си позволяваме те да ни нападнат и вземат в плен. Нужно е време, за да се научим да избираме добрите и да прогонваме лошите. Няма да е лесно, но се движим в правилната посока всеки път, когато поемем отговорност и вземем правилно решение.

 

Молитва: Всемогъщи Боже, припомняй ми, че мога да вземам и да вземам правилните решения всеки ден. Моля Те, помогни ми да следя моите мисли и да избирам само тези, които ще ми помогна да преодолея дявола и да победя във войната за моето съзнание. В Името на Исус се моля. Амин.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org