НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 7 Октомври 2015-10-07

Ако някой изповяда, че Исус е Божият Син, Бог пребъдва в него, и той в Бога. И ние познаваме и сме повярвали любовта, която Бог има към нас. Бог е любов; и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог пребъдва в него. В това се усъвършенствува любовта в нас, когато имаме дръзновение в съдния ден, защото както е Той, така сме и ние в тоя свят. В любовта няма страх, но съвършената любов изпъжда страха; защото страхът има в себе си наказание и който се страхува, не е усъвършенствуван в любовта. Ние любим [Него], защото първо Той възлюби нас. 1 Йоан 4:15-19

Бог изпрати своята си любов към нас посредством Своят Единороден Син Исус Христос. Това е неоспорим и доказан библейски факт.

Изповедта на вярата ни в Исус активира Божията необятна любов и сам Бог дойде да живее в нашето сърце. Това е, което казва Йоан.

Дали ние наистина сме повярвали тази любов? Днес е различно време от това, което беше преди 1990 година. Преди църквата беше гонена от комунистическия режим и не можеше да срещнеш често вярващи хора около теб, докато днес във времето на демократично развитие или така наречен преход е модерно човек да изявява своята вяра свободно. Всеки втори човек казва, че вярва в съществуването на Бог, но въпросът ми отново остава същия; Дали всеки е повярвал Божията любов?

В това писание ние виждаме условността на това, което казва Бог, че ако ние пребъдваме или действаме чрез Неговата любов то и Бог ще живее в нас и Той ще действа в нашето сърце посредством тази любов. В любовта има дръзновение, усъвършенстване и няма страх от съд.

Днес повече от всякога имаме нужда да бъдем усъвършенствани в Божията любов. Защо? За да няма в нас страх от смърт и съд. За да не отпаднем от нея посредством духа на беззаконието, което ще взима влияние в последните времена. „Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее.” Матей 24:12

Днес в търсене на истината много добри хора изпадат в угрозата на това да забравят, че са предизвикани да стоят и да пребъдват в Божията любов и допускат лесно и лекомислено сърцето им да бъде наранено и огорчено от делата на нечестивите човеци. Дяволът подлъгва искрено вярващи хора да хабят цялата си енергия и сили в това да се съпротивят на всяко сторено зло и всяка лукавщина като оставят несъзнателно на заден план хвалението и благодарността към Бог, което ги води към благодат и спасение. Този пъклен трик на нечестивия наистина събаря не само вярата, но и интегритета на посветени на Бог хора. Пазете от това сърцата си скъпи братя и сестри и стойте в Божията любов.

Ние трябва да се научим да обичаме по начина, по който сам Исус ни възлюби. „Възлюбени, да любим един другиго, защото любовта е от Бога; и всеки, който люби, роден е от Бога и познава Бога.” 1 Йоан 4:7.

Ако ние фокусираме себе си и вложим усилията си в това да обичаме Бог с цяло сърце с цяла душа и сили и ближния както себе си, то ние ще стоим стабилни и ще бъдем усъвършенствани в любовта. Ние няма да застрашим сърцето си от ненужна ненавист, лицемери, злоба, омраза или негодувание. Ние ще станем силни в това да обичаме, а това е победната сила на Исус, която сам Той ни даде като добър пример. Много пъти съм преминавал през негодувание, недоволство и огорчение, и знам неговият привкус, но благодаря на Бог, че винаги ме е връщал отново и отново на това място на любов, където Той иска да бъда, за да бъде радостта от спасението ми пълна. Това е супер важно, защото и сам цар Давид казва това в един от своите псалми; „Повърни ми радостта на спасението Си: И освобождаващият Дух, нека ме подкрепи.” Псалми 51:12.

 Святия Дух днес ми напомни тези безценни истини, защото само Той знае за всяка опасност, която може да е открие пред нас и Той винаги ще ни води и предупреждава за това предварително.

Затова молете се днес Бог да върне във вас радостта от спасението ви и Святия дух да ви държи в свободата на любовта, любов, която прощава, която е милостива; не завижда; не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи. 1 Коринтяни 13.

Ле, ле всичко това Бог е дал на тия, които го любят, проверете себе си дали стоите в тази Божата любов и ако не необходими са светкавични, бързи и неотложни мерки, които да ви върнат към усъвършенстване на вашата духовна идентичност.

Помолете Бог Святи Дух да ви даде дух на мъдрост и на откровение, за да Го познаете, „ Ефесяни 1:17.

С много обич пастор Васил Петров