НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 1 Октомври 2015

Каквото и да поискате

„Вие не избрахте Мене, но Аз избрах вас, и ви определих да излезете в света и да принасяте плод и плодът ви да бъде траен; та каквото и да поискате от Отца в Мое име, да ви даде.” Йоан 15:16

„Каквото и да поискате от Отца в Мое име, да ви даде.” - Искам да ви попитам нещо скъпи хора. Дали всеки пък и всичко, което поискате от Отец в името на Исус нещо вие го получавате? Ако отговорът ви е „да” то вие сте стигнали това ниво на посветеност и вяра, за което всеки мечтае. Това ниво на вяра, в която живяха и служеха самите ученици на Христос. Но ако отговорът ви е „не” то все още не сте на това място на духовен растеж. Това не бива да ви отчайва и спира, защото това не е проблем, а е въпрос на време и истинско посвещение и предаване на Бог. Приближавайте се при Бог и Той ще се приближи към вас непрестанно. Това е правилната посока, в която трябва да ходите.

Казвам това, защото много пъти хора са ме питали как да се молят, каква молитва да кажат, за да получават от Бог отговори на техните молитви. Понякога хората си мислят, че ако кажат правилните думи, или помахат мистично с ръце или направят нещо духовно то Бог несъмнено ще погледне благосклонно на това и ще им отговори на молитвата. Това не е вярно и не работи. Хората по принцип сами по себе си не искат да жертват време, сили, финанси, пътуване и др. за да се приближат при Бог. Ако може всичко да стане сега и веднага то това е най–добре за тях. Така, че повечето от хората първо се натъкват на лъжеучителите, които ги учат на лесни, приемливи и доста примамливи неща. Спомнете си какво казва апостол Павел в посланието си към Тимотей; „Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти.” 2 Тимотей 4:3. Така хората стават лесно заблудими и водени за носа от разни измислени и сами поставили се лъже учители. Те им дават едно погрешно послание като едва ли не умоляват хората да пълнят църквите им и когато ходят в тяхната църква виж то Бог няма начин да не отговаря на молитвите им. Това обаче за жалост не става така и хората бързо се разочароват, и започват да търсят алтернатива, защото не знаят какво всъщност да правят.

Този стих в Йоан 15:16, ни казва, че наистина, Бог ще ви дава каквото и да поискате от Него, но там също така има и условие, ако принасяте плод и плодът ви да бъде траен. Това нещо изисква посвещение незнам за кой път вече казах това, но наистина трябва живот посветен на Бог. Бог иска да дава на всеки от Неговото богатство в слава, но това си има своите духовни принципи и закони, който трябва да се изпълнят в сърцето на всеки един човек. Човек трябва да дава плод от постоянството си и общението си с Бог, този плод трябва да е траен, не кратковременен. Тогава Бог чува молитвата на праведните, за да ги благослови. Амин!

„Господ е далеч от нечестивите, А слуша молитвата на праведните.” Притчи 15:29

Затова моят съвет е; Не просто казвайте молитва и да чакате да видите какво ще стане, но започнете да търсите Господ с цялото си сърце, с цялата си душа с всичкия си ум.

Благословен и ползотворен ден на всички.

Пастор Васил Петров