НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 20 Август, 2015

ИЗРАСТВАЙКИ КЪМ ЗРЯЛОСТ

От Джойс Майер – 20 Август, 2015

 

Които не гледаме на видимите, но на невидимите; защото видимите са временни, а невидимите вечни.

2 Коринтяни 4:18

 

Въпреки че Павел е преминавал през огромни изпитания и премеждия, но той не се е обезсърчил, защото е гледал не на видимите, но на тези, които бяха невидими. Ние трябва да следваме неговия пример. Вместо да гледаме на всичко, което ни заобикаля трябва да гледаме какво Святият Дух извършва. Той ще ни води към фокусиране върху Божиите отговори вместо към нашите проблеми.

 

Двама души могат да четат Божието Слово и плътския човек ще чуе  различно с плътските си уши, отколкото човек с духовни уши. Например, 3 Йоаново 1:2 казва, „Възлюбений, молитствувам да благоуспяваш и да си здрав във всичко, както благоуспява душата ти.“

 

По-малко зрели, плътски християни (все още привлечени от физическите удоволствия и стремежи) може да се развълнуват от обещанието за просперитет и изцеление, защото това е всичко, което чуват в този стих. Те си мислят, Уау! Слава на Бог! Той иска ние да сме проспериращи и здрави! Но зрелите вярващи, които са чувствителни към святото Божие намерение за живота си ще чуят също и частта на стиха, която казва, както благоуспява душата ти.“ Те чуват с разбирането, че Бог ще им даде просперитет и изцеление в зависимост от това колко техните души просперират.

 

Молете се да имате уши, за да може да чувате истински това, което Бог казва и да израствате постепенно в зрялост, като продължавате да ходите с Бога.

 

Божието Слово за вас днес: Молете се Бог да отвори вашите духовни уши, за да може да чувате пълното значение на това, което Той иска да ви каже в Словото Си.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org