НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 31 Юли, 2015

КАК ДА ПРИДОБИЕМ МЪДРОСТ

От Джойс Майер – 31 Юли, 2015

 

 Обърнете се при изобличението ми.
Ето, аз ще излея духа си на вас,
Ще ви направя да разберете словата ми.

Притчи 1:23

 

Трябва да се молим и да се покоряваме на Божието водителство, когато Той ни говори.  Покорството ни, не трябва да присъства от време на време в нашия живот; то трябва да бъде нашия живот. Точно там е и голямата разлика между хората, които искат да се покоряват на Бог всеки един ден и тези, които искат да се покорят само за да излязат от неприятностите, които имат в момента. Бог определено показва на хората изходния път от проблемите, но Той дарява изобилни благословения на тези, които решат да живеят от все сърце за Него и които имат послушанието си към Него като начин на живот. Единствения път към истинския мир е чрез покорството към Бог.

 

Много хора се покоряват на Бог в големите трудности, но не са наясно, че послушанието в малките неща има значение в Неговия план за техния живот. В Библията се казва ясно, че ако ние не сме верни в малките неща, никога няма да бъдем поставени над многото (вижте Лука 19:17). Няма причина Бог да ни има доверие  или да ни възлага голяма отговорност, ако ние няма да бъдем верни да извършим малките неща, които Той ни е възложил да направим.

 

Силно ви призовавам да бъдете покорни към Бог дори и в най-малките неща.  Монах от шестнадесети век, който се казвал брат Лорънс е бил добре известен с ходенето си постоянно в присъствието на Бог.  Той е казал, че е доволен, че е взел парче от сламка от земята в послушанието си към Бога и защото Той го е обичал.

 

В стиха за днес Бог казва, че Той ще направи известни Неговите думи към нас, ако ние Го слушаме, когато ни коригира. Ако следваме Неговото водителство и с желание вършим всяко малко нещо, което Той иска от нас. Тогава Той ще ни разкрие Неговата мъдрост и ние ще имаме повече откровения, отколкото бихме могли да си представим.

 

Божието Слово за вас днес: Ако вие сте верни в малките неща, Бог ще ви постави на по-големи неща.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org