НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 29 Юли, 2015

ИСКРЕНОСТ ВЪТРЕ В ЧОВЕКА

От Джойс Майер – 29 Юли, 2015

 

Смили се за мене, Боже, според милосърдието Си; Според множеството на благите
Си милости изличи беззаконията ми.

Измий ме съвършено от беззаконието ми,
И очисти ме от греха ми.

Защото престъплението си аз признавам,
И грехът ми е винаги пред мене.

На Тебе, само на Тебе, съгреших,
И пред Тебе сторих това зло;
Признавам това, за да бъдеш оправдан, когато говориш,
И да излезеш непорочен, когато съдиш.

Ето родих се в нечестие,
И в грях ме зачна майка ми.

 Ето, понеже желаеш искреност вътре в човека,
Научи ме мъдрост в скришното на сърцето ми.

Псалми 51:1-6

 

Заглавието под този прочетен псалом „За първия певец, псалом на Давида, когато пророк Натан дойде при него, след като беше влязъл той при Витсавия.“ Давид извика към Бог за милост, защото бе съгрешил с Витсавее, и когато научи, че е бременна, той изпрати съпруга и в битка, където беше убит.

 

След като Давид изповяда своя грях, Натан му каза, „И Господ отстрани греха ти; няма да умреш. Но понеже чрез това дело ти си дал голяма причина на Господните врагове да хулят, затова детето което ти се е родило, непременно ще умре.“ (2 Царе 12:13-14)

 

Това е първият урок, който искам да научите от този инцидент. Когато провалите Бог вие наранявате себе си, но също така и позорите Неговото име. Всеки път, когато направите погрешна стъпка има такива, които гледат и радостно сочат с пръстите си. Двете неща винаги вървят заедно. Не само, че носите позор върху името на Бог, но и вие се проваляте. Знаете кое е правилно, но избирате погрешното.

 

Като че ли това не е достатъчно, а и нечестивия също ви шепне, „Вижте колко сте лоши. Бог няма да ви прости. Това, което направихте е твърде ужасно.“ Разбира се той лъже, защото това е, което прави най-добре. Не слушайте тези думи, защото няма грях, който сте признали и Бог не може да ви прости. Може да трябва да носите белезите или да платите цената, но Бог ще измие греха.

 

Има и нещо друг, което може да научим от това: Трябва да се изправяте срещу реалността. Вие съгрешавате. Не се подчинявате на Бог. Какво ще направите за вашия грях? Може да намирате оправдания (и повечето от нас са добри в това), или може да последвате примера на Давид. Когато пророкът казва, „Ти си тоя човек. Така казва Господ Израилевият Бог: Аз те помазах за цар над Израиля, и те избавих от Сауловата ръка; (2 Царе 12-7). Царят не отрича обвиненията си или да се опитва да оправдава действията си.

Давид призна, че е съгрешил и изповяда греха си.

 

Той пише в Псалма малко по нагоре: „Защото престъплението си аз признавам,
И грехът ми е винаги пред мене. На Тебе, само на Тебе, съгреших,
И пред Тебе сторих това зло;
Признавам това, за да бъдеш оправдан, когато говориш,
И да излезеш непорочен, когато съдиш“ (Псалми 51:3-4).

 

Ако следвате Исус Христос не само, че заявявате пред себе си, семейството и на света своята вяра в Спасителя, но също така заявявате своята позиция за истинна. За нас е лесно да лъжем себе си, но Бог ни е призовал да бъдем абсолютно, напълно и педантично честни в искреността вътре в нас. Не гледайте начина, по който другите се измъкват или как оправдават поведението си. Не може да обвиняваме другите, дявола или обстоятелствата.

 

Когато се провалите, напомнете на себе си, че Великият цар на Израел извика към Бог казвайки, „Грехът ми е винаги пред мене“(3 стих). Тези грехове, провали или недостатъци (пропуски, слабости - или както решите да им казвате) винаги ще бъдат там докато не ги приемете и признаете пред Бог; само тогава ще познаете радостта да живеете с почтеност и в истината.

 

Стремете се да живеете с истината във вътрешното ви същество. Вие и Бог сте единствените, които знаят какво има във вашето сърце. Живейте в почтеност и истина.

 

Молитва:  Святи Боже, Давид се молеше, „ Ето, понеже желаеш искреност вътре в човека,
Научи ме мъдрост в скришното на сърцето ми.“

Чрез Исус Христос, умолявам Те да ми помогнеш да желая истината в себе си, да живея по начин, по който ще съм почтен и открит към Теб. Знам, че живота, който Ти почете е живота, който Ти благослови. Амин.

 

 Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org