НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 28 Юли, 2015

ЗАМЕНЕТЕ ВАШЕТО „ НЕ МОГА“ ЗА „АЗ МОГА“

От Джойс Майер – 28 Юли, 2015

 

Никакво изпитание не ви е постигнало освен това, което може да носи човек; обаче, Бог е верен, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, но заедно с изпитанието ще даде и изходен път, така щото да можете да го издържите.

1 Коринтяни 10:13

 

Вървели ли сте някога преди в магазин с нещо, което искате да замените? Може би дреха, която сте решили, че не харесвате, чифт обувки, които са били неудобни или кухненски уред, който не е оправдал очакванията ви. Влизате в магазина с нещо, което не ви върши работа заменяте го и си тръгвате с нещо, което ще ви свърши работа. Трябва да замените това, което е неефективно за нещо, което е.

 

Същия е принципа на вашето мислене. Ако замените вашите мисли „Не мога“ за „Аз мога“ ще видите да започват да се случват забележителни промени. Ако изградите в характера си мисълта, че с Божията помощ можете да направите каквото трябва да се направи в живота ви, ще имате повече усърдие и ентусиазъм за всеки един нов ден. Открих, че дори имам повече физическа енергия, когато мисля позитивните мисли „Аз мога.“ Това ми помага да не се страхувам от нищо, защото страхът е енергиен отцедник.

 

Никога не е прекалено късно да започнете да казвате, „Аз мога.“ Да казвате неща като: „В моят брак имаме проблеми, но можем да ги разрешим“ ; „Моята къща е мръсна и разхвърляна, но аз мога да я почистя и тя ще ми носи радост и спокойствие, когато се прибера от работа“ ; „ Мога да изплатя дълговете си“ ; Ще имам нов дом или нова кола“ ; или, „ В момента имам някои проблеми, но въпреки тях мога да се наслаждавам на живота.“

 

Някои от предизвикателствата пред, които се изправяте може да бъдат много трудни обаче, Бог никога не дава повече да дойде върху нас, отколкото ние можем да понесем. С всяко изкушение, Той винаги дава изходен път. Насърчавам ви и ви предизвиквам сега постоянно да вярвате, че сте в състояние да направите всичко, което се изправя на пътя ви, с Божията помощ.

 

Вярвайте в Него: На "Не мога" ли  вярвате в живота си имате ли нужда да го смените за "Аз мога"? Доверете се на Бог да не допусне да бъдете изкушени повече, отколкото са способностите ви и винаги да ви дава изходен път.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org