НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 20 Май 2015

„И тъй, внимавайте добре как се обхождате, не като глупави, но като мъдри, като изкупвате благовремието, защото дните са лоши. Затова не бивайте несмислени, но проумявайте, що е Господната воля.” Ефесяни 5:15-17

Добри думи на апостол Павел, но как да ги приложим в ежедневието си това е въпросът.

Обикновено, когато карам колата си винаги първото нещо, което ми се набива автоматично в съзнанието, а след това и в реакциите докато шофирам е знакът внимание. Защо? Защото той предупреждава за създадена опасност или може да те предпази от такива. Човек трябва да е внимателен, когато е предупреден да внимава, нали? Това чувство на защитна реакция в духовния ни живот ние я имаме от Бог и тя ни пази от всичко, което може да ни навреди. Ето го библейският знак „ВНИМАНИЕ” поставен на духовното поприще с цел да повиши нашето внимание и реакции.

Нека погледнем отново стихът, който казва; Ефесяни 5:15-17 И тъй, внимавайте добре как се обхождате, … когато дните са лоши. Разбира се, че всеки един човек се държи по един начин, когато е в добро и мирно време, а по съвсем друг, когато дните станат лоши. Тогава реакциите, действията са определящи от мястото, условията и начинът ни на живот нали? Проблемите в този живот са много и следват един подир друг, но ние трябва да се научим да посрещаме всяко едно предизвикателство и обстоятелство в живота ни достойно с мъдрост не като глупави както казва и апостолът. Няма да можем да разберем защо и за какво апостол Павел ни предупреждава, ако не погледнем предходния текст ето го и него;

 „И тъй, бивайте подражатели на Бога, като възлюбени чада; и ходете в любов, както и Христос ви възлюби и предаде Себе Си за нас принос и жертва на Бога за благоуханна миризма. А блудство и всякаква нечистота или сребролюбие да не се даже споменават между вас, както прилича на светии; нито срамотни или празни приказки, нито подигравки, които са неприлични неща, но по-добре благодарение.” Ефесяни 5:1-4

Разумното пренареждане на приоритети в живота ни не е отстъпване от вярата и убежденията ни, а мъдро постъпване и динамична реакция в трудно, лошо и усилено време.

Да ходиш в любов не е ли това да се научиш на жертва според предадените ни думи в този абзац от колкото на нечистота или сребролюбие, срамотни или празни приказки, подигравки, които са неприлични неща.

 „И тъй, моля ви, братя, поради Божиите милости, да представите телата си в жертва жива, света, благоугодна на Бога, като ваше духовно служение.” Римляни 12:1

Не на това ли сме призовани според писанията, но вместо това се вижда повече одумване и подливане на вода, както и завист, егоизъм който не водят до святост а до разруха.

Ето го знакът „ВНИМАНИЕ” отново. „Внимавайте как се отнасяте един с друг!” Святия Дух днес напомня на църквата, че Той ще ни научи на всяка истина, защото ще взима от Исус и на нас ще дава според писанията.

Добре е да започнем да гледаме на вярата си не само като средство за лично спасение на нашата безсмъртна душа, но и като начин на обхождане един с друг като показваме любов и жертво готовност за по–доброто в живота и на другите около нас. Амин!

Бъдете много благословени църква, обичам ви!

Пастор Васил Петров