НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте Църква, 11 Май 2015

Кой от вас използва молитва на друг когато се нуждае от нещо?

Днес срещам много поучения за това как църквата трябва да се моли. Това е добро особено тогава когато се поучават незнаещите как да получават отговор на своите молитви.

Когато учениците на исус го попитаха как трябва да се молят Той им даде един шаблон на молитва която и до днес се практикува в цял свят от всеки народ и език. Това е молитвата в Матея 6 глава; Матей 6:9-13 „ А вие се молете така: Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето така и на земята; Дай ни днес ежедневния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия, [защото царството е Твое, и силата и славата, до вековете. Амин].”

Днес за жалост срещам толкова много помия в интернет пространството от разни престорени учители, които пишат молитвеници и дават на хората собствени шаблони как те трябва да се молят, за да получат добър резултат. Не само това но те изпадат в заблудата на собствената си шизофрения и дават поучения уж казани от Исус, които по никой начин не граничат с живото деятелно истинно слово.

Молитва; Как да се молиш, когато си бремена? – Лъжа! Няма такава молитва. Молитва; Как да се молиш, за да получиш изцеление – Лъжа! Няма такава молитва. Как да се молиш, за да придобиеш богатства? – Лъжа няма такава молитва!Как да се молиш, за да се освободиш от магии? – Лъжа! Няма такава молитва! И прочие, и прочие ….

Наскоро ми беше предадено за един български лъжеучител, който учел хората да не хвърлят брошурите, които не са дали на хората, но да ги заравят в земята като семе и то щяло да даде плод. Пълни глупости и простотии. Направо не мога да повярвам как все още има заблудени хора да следват или въобще да пускат в къщите си такива объркани лъже водачи. Те са слепци, които водят слепите в ямата и никога няма да им отворят очите, за да познаят истинската благодат, която е в Христа Исуса.

Единствената надежда за такива извратени говорители на своето си слово е да изкарат някой лев покрай вас хора не им вярвайте! И все пак който иска може да продължи да чете лъже букварчета които те създават вместо да се научат да отварят словото на Бог ги и да четата от него източника на живот.

Вие сами преценете какво да правите с живота си, но ако търсите истината и искате да се молите и да получавате отговори на своите молитви започнете да се молите пред Бог с вашите думи колкото и оскъдни да са те. Тогава, когато ги кажете с цялото си сърце, душа и ум само тогава Бог ще ги чуе и ще ви отговори.

Ето думите на Исус;  Лука 10: 25. „И, ето, някой законник стана и Го изпитваше, казвайки: Учителю, какво да правя, за да наследя вечен живот? А Той му рече: Какво е писано в закона, как четеш? А той в отговор каза: "Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа, с всичката си сила, и с всичкия си ум, и ближния си както себе си". Исус му рече: Право си отговорил; това стори, и ще живееш.”

Исус не написа молитвено букварче на законника, но го пита „Какво четеш”, не какво мечтаеш или искаш …

Когато се молиш трябва да е така както и обичаш - цялото си сърце, с цялата си душа, с всичката си сила, и с всичкия си ум.

Чети писанията, следвай Бог, а Той знае как да те научи да се молиш.

Успей и благословение в името на Исус.

С много обич пастор Васил Петров