НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 19 Април, 2015

ПРОСТО МУ СЕ ПОКОРЯВАЙТЕ

От Джойс Майер – 19 Април, 2015

 

Но естественият човек не побира това, което е от Божия Дух, защото за него е глупост; и не може да го разбере, понеже, то се изпитва духовно.

1 Коринтяни 2:14

 

Много не християни не разбират наистина Евангелие. Това не е нещо ново и уникално в наши дни. Когато Павел пише към Коринтяните, той споменава, че гърците го смятали за глупаво. И по човешкия ум то е. Бог изпрати Исус, безгрешният на Земята с ясната цел да умре за нечестивите и грешни хора. За не вярващите това е глупаво. Човешкият ум не може да разбере силата на Евангелието ,което е само духовно.

 

Това е точно толкова вярно, в ежедневния ни живот. Понякога Бог ни говори и ако ние се опитаме да обясним на хора, които не познават Исус, за тях това няма смисъл. Например спомням си за една двойка хора, които отидоха в Африка като мисионери. Те нямаха деноминация или голяма църква зад себе си, която да снабдява нуждите им и да ги подкрепя. Те продадоха всичко, което имаха, дори своите брачни пръстени.

 

„Техните брачни пръстени?“  скептично попита роднина. „ Искате да кажете, че Бог няма да снабдява нуждите ви, затова вие трябва да го направите сами?“

 

Съпругата се усмихна. „Не мисля, че ние трябва да решим, дали комфорта и притежанието на вещи като всички останали са по-важни от това да служим на Исус.“ Двойката никога не се усъмни, че са направили правилното нещо, но това никога не предаде смисъл на скептичния роднина.

 

За много хора е трудно да чуят, когато Бог им говори и да се покорят без въпроси. Но Исус направи именно това – и не само на кръста. Йоан 4 ни разкрива историята на Исус и Самарянката при кладенеца. Това, което повечето съвременни читатели не разбират е въведението в тази история: „И трябваше да мине през Самария“ (Йоан 4:4). Исус беше в Ерусалим и трябваше да тръгне на север към Галилея. Страната на Самаряните беше между тях, но Исус не трябваше да минава по този път през нея. Можеше да избере друг маршрут и да избегне това да мине през Самария. Повечето Евреи избягват да минават през Самария, защото мразеха Самаряните поради това, че смесваха своите бракове с хора от други народи.

 

Но Исус отиде в Самария, дори и да не беше, както ние бихме го нарекли разумното нещо, което трябва да направи. Той отиде, защото там имаше една жена и евентуално цяло селище, което имаше нужда да чуе посланието, което само Той можеше да донесе.

 

Естествените хора тези, чиито умове не са били просветени от Светия Дух, се присмиват на нас, защото това, което правим невинаги има смисъл за тях. Но кой казва, че нашите действия трябва да имат смисъл? Библейския принцип е този, че физическото или плътския ум не разбират духовните неща. Много често ни минава мисъл и стъпваме встрани казвайки „Това няма никакъв смисъл“, а по този начин ние всъщност игнорираме божественото напътствие. Това е истина ,разбира се дяволът може да ни напълни съзнанието с диви мисли, но ако ние се молим и отворим себе си за Святия Дух, скоро ще усетим разликата.

 

Обмислете историята на Петър, който лови риба цяла нощ и не хвана нищо. Исус, който е дърводелец дойде и му каза на него, който беше професионален рибар, „Оттегли ладията към дълбокото и хвърлете мрежите за ловитба.“ (Лука 5:4)

 

Петър се обосновава на Исус, напомняйки Му, че са работили цяла нощ и не са хванали нищо.

Но Петър се довери на Исус, въпреки че беше изтощен от дългата и неуспешна нощ и послуша Господ. Ще го повторя пак, Петър послуша Бог и каза, „Учителю, цяла нощ се трудихме, и нищо не уловихме; но по Твоята дума ще хвърля мрежите“(Лука 5:5).  И Петър не остана разочарован. Те хванаха толкова много риба, че мрежите им почти се скъсаха.

 

Това е важен принцип на послушанието от, който трябва да се възползваме: да се покоряваме, вместо да размишляваме. Или както една от приятелките ми го нарича,“ Принципа - Независимо от това.“ Тя казва, че понякога чувства Бог да я води да направи неща, които невинаги имат много смисъл. Когато чуела човешкото си естество да се изразява така, тя бързо добавяла, „Независимо от това.“ След това се покорявала на Бог.

 

Това е наистина всичко, което Бог иска от нас: да се покоряваме, вместо да размишляваме.

 

Молитва: Боже, който си премъдър и чудесен, понякога нещата нямат смисъл за мен, но въпреки това искам да следвам Твоята воля. Помогни ми да развивам духовното си разпознаване и не ми позволявай да пропусна божествената възможност да Ти служа. Научи ме да Ти се доверявам повече и ми помогни да Ти се покорявам бързо, вместо да се опитвам да осмислям нещата. Благодаря Ти, че ме чуваш днес. Амин.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org