НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 16 Април, 2015

ПОЗНАЙТЕ ВАШИТЕ СИЛНИ СТРАНИ

От Джойс Майер – 16 Април, 2015

 

„И Бог видя всичко, което създаде; и, ето, беше твърде добро (подходящо, приятно). И стана вечер, и стана утро, ден шести.“

– Битие 1:31

За да можете да се насладите на живота, трябва да знаете, къде се намират силните ви страни. Да мислите за това, в което сте добри, не е суетно; това е само подготовка, за да свършите работата си с увереност. Аз знам, че всичко, в което съм добра, е защото Бог ме е надарил в тази област и Му благодаря през цялото време за способностите, с които ме е екипирал. Направете списък на това, в което сте добри и го повтаряйте докато не получите увереност в способностите ви.

Ето моят списък:

Аз съм добър комуникатор

Аз съм трудолюбива

Аз съм решителна

Аз съм непоколебима

Аз съм дисциплинирана

Аз съм верен приятел

Имам добра краткосрочна памет

Обичам да помагам на хората

Обичам да давам

В Псалом 139, Давид описва, как Бог ни създава в майчината ни утроба със Своята собствена ръка, колко деликатно и сложно ни оформя. След това той казва: “Чудни са Твоите дела, И душата ми добре знае това.“ Уау! Какво изказване. Давид казва основно: “Аз съм прекрасен и знам това в сърцето ми.“ Той не се хвали със себе си, но с Бог, Който го създаде.

Аз също така осъзнавам, че всичко, което ми трябва в живота не е върху този списък. Имам нужда Бог да доведе хора в живота ми, които са силни в областите, в които аз съм слаба – това ме държи смирена и ми напомня, че не всичко се върти около мен.

В какво сте добри? Дори знаете ли? Замисляли ли сте се сериозно за това или сте били толкова заети да мислите за това, в което не сте добри, че дори не сте забелязали вашите способности?

Доверете Му се: Направете списък на това, в което сте добри и го прочитайте на себе си на глас всяка сутрин, докато не се убедите. Не забравяйте, че Бог ви създаде да бъдете чудесни – и можете да се доверите на Неговия дизайн.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org