НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 12 Март 2015


Дали споменах в началото на март месец, че неблагоразумният и непокорения народ ще си заслужи бедствия, погром и страдание? Какво очаквате, когато цялата ни страна е сложила амулет на ръката и на ревера си. Да, отново напомням за мартеницата, която търговците на дребно толкова ловко и бързо разпродадоха. Нека ви покажа какво се случи на брата на моята жена. Той е от хората, които вярват в Бог, но не се покоряват и не следват Неговите пътища. Като всички останали хора, въпреки че сме им говорили на всички за българския традиционен мартенски амулет, той реши, че няма нищо опасно в това да бъде като останалите роби на греха и да си сложи мартеница. Първо няма да ставам метеоролог, за да ви казвам какво бедствие снежно има в цялата страна, след като цяла зима нямаше никакъв сняг. Колко много хора пострадаха след като дадоха шанс на дявола отново да им съсипва живота. Тук важи със сила и българската поговорка: „Това, което човек сам си направи никой друг не може да му го направи!” Народа на Израел също беше много коравовратен и непокорен. Когато Бог лично ги водеше и пазеше от бедствия и със силата на чудеса ги изведе от робство те решиха, че имат нужда от цар, който да ги води и поискаха от Бог да бъдат като всички други народи. Затова и до днес те страдат, но това е плод на техните желания и човешки решения.

1 Царе 10:19. „А вие днес отхвърлихте вашия Бог, Който сам ви избавя от всичките ви бедствия и скърби, и рекохте Му: Непременно да поставиш цар над нас. Сега, прочее, застанете пред Господа според племената си и според хилядите си.”

Не е вярно, че Бог не обича хората и не иска да бъде с тях, по - скоро обратното е. Хората не обичат Бог и не искат Той да им бъде пътеводител за това и страдат. Чуйте сега как за жалост се извлича поука от трудна ситуация. Само преди няколко дни братът на моята жена претърпя инцидент на мястото, където работи. Трудова злополука. Той е професионален заварчик в един голям цех в град Велико Търново. Това, което той ми каза, е следното. В цеха има толкова много бутилки с пропан - бутан, касети със специална смес и други такива, който всъщност са обезопасени, но ако гръмне поне една от тях това ще доведе до пълна катастрофа за половината град. Слава Богу не е гръмнала нито една, но докато той е заварял както всеки ден един от маркучите се е сцепил и голяма ударна вълна от взрив, огън го е ударила в лицето само за стотни от секундата. Той е успял само да си предпази лицето с ръка, доколкото това е било възможно. Неговият тъст, който е работил в същия сектор е успял веднага и навреме да спре газта от повредената бутилка. Това на практика е спасило половината град от разруха. Закарват го веднага в болница с изгаряния по лицето и констатират, че тъпанчето н лявото му ухо е спукано, перфорирано на 70%. Тъй като в Търново нямат отделение уши, нос гърло, те го пренасочват по спешност в Габрово. След преглед и направена операция на ухото на следващия ден, хирурга казва, че ухото ще се възстанови бавно и ще има процент, в който той ще чува с него. Когато ние бяхме при него в болницата той не чуваше с ухото си. На същия ден имахме предаване „В света на чудесата” и ние благодарихме на Бог, че е запазил както неговия така и живота на стотици други хора. Молихме се за пълно изцеление на ухото му в името на Исус. На други ден лекарят сваля превръзката, за да види какво е неговото състояние и констатира, че ухото се възстановява с не нормални темпове. Слава, слава, слава … Веднага след сваляне на превръзката Николай започва да чува добре. Слава да бъде на Исус! Веднага след това той хвърля мартеницата от ръката си и не вярвам повече да сложи такава. Често казваме на децата си какво да правят и какво да не правят, за да са в безопасност, но самите ние като че ли не винаги слушаме нашият небесен баща. Последствията за някой може и да нямат такъв добър край.

1 Петър 5:6. „И тъй, смирете се под мощната ръка на Бога, за да ви възвиси своевременно; „

Пастор Васил Петров