НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 29 Януари, 2015

СДЪРЖАЙТЕ ЕЗИКА СИ

От Джойс Майер – 29 Януари, 2015

 

Пази езика си от зло
И устните си от лъжливо говорене.

Отклонявай се от злото и върши доброто,
Търси мира и стреми се към него.

Псалми 34:13-14

 

„Вие наистина имате дарбата на бъбривост“, един мъж ми каза преди много години, когато за първи път започнах да служа. Той ми посочи нещо, което вече знаех: Бог ми е дал „готов език,“ чрез който говоря лесно. Думите са моите инструменти. Бог първо ми даде тази дарба и след това ме призова на служение, за да използва тази способност да работи за Него.

 

Нямам никакви проблеми да говоря. Това е моята дарба, но и също така е и моя най-голям проблем. Понеже изглежда винаги имам какво да кажа имах борба в продължение на много, много години върху това да използвам правилно езика си.

Не беше лека битка.

 

През годините съм чувала различни хора да казват думи като, „Сдържайте езика си.“ „Трябва ли да изговаряш всяка дума, която се е появила в ума ти?“ „Винаги ли първо говориш, а после мислиш?“ „Трябва ли да звучиш толкова тръпчиво?“  Ако бях наистина слушала какво хората казваха може би щях да осъзная, че Бог се опитваше да ми каже нещо. Но аз игнорирах техните коментари и продължавах по моите собствени крайно упорити пътища.

 

Знам, че съм наранила хора с думите си в миналото и съжалявам затова, но съм и също така благодарна, че Бог ми е простил.

 

Преди няколко години осъзнах, че ако Бог щеше да използва живота ми трябваше да се справя и да овладея езика си – не просто да спра да говоря, но да пазя езика си от зло и устните си от лъжливо говорене, както казва псалмиста Давид.

 

Имах избор. Можеше просто да наранявам хората с думите си и бих се справяла добре или може да доведа устните си до подчинение на Бог. Очевидно е, че избрах да бъда инструмент на Бог, но все пак и това беше тежка битка.

 

Нашите думи са отражение на сърцето ни и това какво се случва вътре в нас. Ако искаме да знаем какъв всъщност е човек единственото, което трябва да направим е да слушаме неговите думи. Ако слушаме достатъчно дълго ще научим много за него.

 

Когато се научих да слушам моите собствени думи също така започнах да научавам и много за себе си. Някои от нещата, които научавах не ми харесваха, но ми помогнаха да осъзная, че имам недостатък в характера си, на който е необходимо да обърна внимание. Моите думи не бяха угодни на Бога, а имах за цел да бъдат. Веднъж, след като изповядах провала си пред Бог победата дойде – не цялата наведнъж и не съвършено, но Бог е търпелив с мен. Аз израствам и част от моето израстване е да пазя устните си от зло.

 

Независимо колко негативни сте сега или сте били преди или колко дълго сте били в това състояние Бог иска да ви промени. През първите дни след моята изповед пред Бог все още се провалях повече отколкото успявах, но всеки път, когато успявах знаех, че се приближавах все повече към Божия план за моя живот. Бог може да направи същото за вас.

 

Няма да бъде лесно, но може да победите. Усилията ще си струват.

 

Молитва:  Господи, помогни ми да използвам устата си за правилните неща. Постави стража на устата ми да не съгрешавам против Теб с езика си. Нека думите от устата ми и размишленията на сърцето ми да бъдат приемливи за Тебе. В името на Исус Те моля. Амин.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org