НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 28 Януари 2015

Деяния на Апостолите 14:8-10 „А в Листра седеше някой си човек немощен в нозете си, куц от рождението си, който никога не бе ходил. Той слушаше Павла като говореше; а Павел, като се взря в него и видя, че има вяра да бъде изцелен, рече със силен глас: Стани на нозете си. И той скочи и ходеше.”

Случаят с изцеления куц човек в Листра, винаги фокусира вниманието ми върху две важни неща, на които не се обръща достатъчно внимание. Когато говорим за изцеление, освобождение трябва да имаме в предвид, че то винаги става основание на вяра в името, а Исус, а не просто от някаква харизматична служба. Вярата в човек, когото виждаме като че ли е по лесна и хората обикновено търсят този начин за успех като молитва с полагане на ръце, помазване с масло, в което няма нищо лошо, но напротив те са съвсем библейски методики. Днес искам да насоча вашето внимание към нещо друго.

Много хора не получават изцелението си заради липса на вяра. Дори в моменти, когато се проповядва Божието слово те не слушат, за да приемат вяра, но по скоро търсят сензация, когато словото свърши и проповедника започне да полага ръце за изцеление.

Когато разглеждаме този случай в Д. А. 14:8 виждаме вярата на куция човек къде е насочена. Този човек на първо място беше неподвижен в ставите си от самото рождение. Той имаше нужда от чудо. Той не дойде на изцелителна служба, а беше там, за да слуша учението на благовестието както всички останали. Куция човек не чакаше края на службата, за да се молят за него, но в 9 стих се казва, че той слушаше Павел докато говореше. Днес това много липсва на църквата вяра от слушане на Божието слово. Не забравяйте никога, че чрез вяра във възкресението на Исус ние се спасяваме, чрез вяра в Неговото име приемаме изцеление и освобождение, чрез вяра ние вършим велики дела, чрез вяра пророкуваме, чрез вяра можем да стоим непоколебими в надеждата за вече живот. Вярата е основен двигателен фактор в живота на всеки последовател на Христа. Когато слушате слово от Бог и дойде вяра в сърцето ви искайте каквото и да поискате и ще ви бъде. „И всичко каквото и да поискате в молитва, като вярвате, ще получите.” Матей 21:22.

Второ важно нещо, което трябва да забележим е действието на апостолите. Казва се, че докато Павел проповядваше той видя в погледа на куция човек, че има вяра и веднага извика със силен глас - „Стани на нозете си.” Само желанието на куция да проходи не е достатъчно. Този куц човек проходи заради два фактора; слушане на слово, чрез което дойде вяра в сърцето му, и точната намеса под водителството на Святия Дух от апостол Павел.

Подобен библейски пример за изцеление има в служението на апостолите Петър и Иоана. В Деяния на Апостолите 3:16 се казва; „И на основание на вяра в името Му, Неговото име укрепи тогова, когото гледате и познавате; да! тая вяра, която е чрез Него, му даде пред всички вас това съвършено здраве.”

Този човек беше също куц и негови приятели го слагаха редовно пред Красни врата на храма, да проси милостиня от ония, които влизаха в храма. Когато Петър, с Иоана, се взря в него и рече: Погледни ни. И той внимаваше на тях, като очакваше да получи нещо от тях. Виждате ли вярата е едно силно очакване на нещо да се случи. В този момент, ако някой каже, че куцият е очаквал чудо се лъже. Хромия човек очакваше да получи пари, но когато Петър се взря в очите му видя вяра и каза; Погледни ни. И човекът внимаваше на тях, като очакваше да получи нещо от тях. „Но Петър рече: Сребро и злато аз нямам; но каквото имам, това ти давам; в името на Исуса Христа Назарянина, [стани и] ходи.”

Основата на това чудо отново стана основание на вяра в името на Исус.

Добре тогава какъв е пътя на изцеление който трябва да търсим за болните.

1.     Слушане на слово

2.     Вяра

3.     Навременна намеса на адекватни служители.

4.     Изцеление основано на вяра в името на Исус.

Имайте прекрасен ден и нека Бог на мира да бъде с всеки един от вас.

Обичам ви църква,

Пастор Васил Петров