НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 12 Декември 2014

Въпросът днес е следният; Как може човек, който е спасен, приел е Господ Исус Христос в живота си след това отново да се върне в тинята?

Разбира се търсим отговор на този въпрос в Святото Божие слово където Апостол Петър казва така;  

2 Петър 2: 20-22 „Понеже, ако, след като са избягали от светските мръсотии чрез познаването на Господа и Спасителя Исуса Христа, те пак са се сплели в тях и остават победени, то последното им състояние е станало по-лошо от първото. Понеже по-добре би било за тях да не бяха познали пътя на правдата, отколкото след като са го познали, да се отвърнат от предадената на тях света заповед. С тях се е случило това, което казва истинската пословица: Псето се върна на бълвоча си, и: Окъпаната свиня се върна да се валя в тинята.”   

Тук говорим за хора, които наистина са били спасени, освободени, и изцелени. Те вече са преживяли своят велик момент и среща със Създателя. Те са познали Господ Исус Христос като техен личен Спасител на душата им и Той ги е развързал от примките на сатана, като ги е извадил от светските мръсотии. Те ходят на църква познават библейски стихове наизуст, знаят песните и се молят в обща молитва. Наистина говорим за спасени хора, които имат живот в себе си. Какво обаче се е случило с тях? Защо са загубили всичко отново?

Чувам хора да казват; О само веднъж да срещна Господ, само да ме изцели, само да оправи проблемите ми и аз винаги ще Му бъда верен и ще му служа. Чувал съм тези думи от десетки хора, които след известно време живяла благоприличен живот след това стават отново напълно светски хора. Всеки се пита как може това? Защо го правят? Цялото послание можете да прочетете тук;

Апостол Петър твърди, че хора могат отново да се върнат в своя стар греховен живот дори след като веднъж са повярвали в Господ Исус Христос и отново да се оплетат в мрежите на сатана. Въпрос на личен избор. Това не е невъзможно, ако днес хората не обръщат достатъчно внимание на своя молитвен, духовен живот. Ако светилникът остане без масло той угасва и вече не върши дейността, за което е предназначен. Ако солта стане безсолна не може да бъде полезна за никой и се налага тя да бъде изхвърлена. Словото ни казва, че хора, които се отделят от живот в Исус и започват да следват своите стари страсти, за тях е по–добре никога преди това да не са познавали кой е Господ. Казва се също че тяхното духовно, плътско и душевно състояние става по-зле а не по–добре от колкото преди и виновника за това са самите те а не някой друг.

Разбира се винаги можем да намерим виновник за нашите слабости и проблеми като пастор, църква, обстоятелства, но никога не виждаме вина в себе си. Можем да се оправдаем за провала си с какво ли не но докато не погледнем дълбоко в нашето сърце ние никога няма да намерим истинската причина за невъзможността да продължим напред. Поговорката, която използва апостолът е навременна. Тя наистина показва цялата реалност на проблема. „Окъпаната свиня се върна да се валя в тинята.” Звучи страшно, но е така съгласете се! Всяко изчистено нещо може отново да се изцапа и кой е виновен за това?

Ето сега оставям на вас църква да положите усилие, и да проверите всеки един от вас своето духовно състояние, за да прецени къде стоите и какво искате от този живот. Дали ще продължите напред стоейки в нежните обятия на Спасителя или отново ще се върнете в тинята от където сте били извадени само защото там изглежда по–лесно на пръв поглед.

Пастор Васил Петров