НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 26 Ноември 2014

Йоан 5:4, „Защото от време на време ангел слизаше в къпалнята и размътваше водата; а който пръв влизаше след раздвижването на водата оздравяваше, от каквато болест и да беше болен].”

Чрез този стих Бог издигна вярата в мен на още по–голяммо ниво, затова искам да го споделя с тебе.

В Ерусалим имаше къпалня наречена Витезда с пет главни преддверия. Голяма къпалня, северно от храма в Йерусалим. Тя е дълга 110, широка е 40 и дълбока над 2 метра. Над водата се издигат множество колони с пет преддверия. Паметник на богатство и благоденствие, чиито обитатели са хора на недъга и болестта. В нея лежаха всички, които бяха болни, куци, слепи, изсъхнали. Те бяха там, защото от време на време слизаше в къпалнята Ангел от Господа и раздвижваше водата. Този, който пръв влезеше след раздвижването на водата получаваше чудо от Господа. От време на време. Много от нещата в живота ни се случват от време на време, самите ние имаме нужда от повече. Винаги картинната е една и съща, някой, който изпревари другите взима наградата, а останалите чакат отново с надежда дано следващият път бъда аз. Вярвам, че това се е случвало в живота ви десетки пъти, та дори и сега. Нали?

Появата на Исус Христос Божият Син променя това правило завинаги само да можеш да го видиш и да го повярваш. Той изцели един куц човек които беше така от 38 години.  Думите му бяха; „Искаш ли да оздравееш?” Въпросът не е риторичен, а много, много важен и целенасочен. Искаш ли или не? Ти братко и сестро кажи също; „Искаш ли да бъдеш здрав или не?” Каква е цената, която ще трябва да платиш за всичко това? Вяра, вяра и само вяра в Неговото свято Име издигнато от Бог Отец, като единствено за спасение, изцеление и освобождение на всяка човешка душа. Амин! Това е цената, която е платена за теб и мен и то преди повече от 2 000 години. Цената е кръвта на Исус, която се проля при завета на кръста за греховете на всички нас. Сега твоето изцеление не трябва да чака на опашка в надпревара за благословение, не трябва да става от време на време, а винаги по всяко време в името на Исус. Въпросът е същият; Искаш ли да бъдеш изцелен?

Пастор Васил Петров