НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





ИНДИЯ – Християни бичувани от тълпа

Осем християни бяха обрани, бити и несправедливо обвинени в „насилствено обръщение към вярата“ от хиндуистки екстремисти в Мадхя Прадеш. Малката група беше нападната при посещението си в село Котла, където предишната седмица са опитали да проведат молитвено събрание.

Тълпата е обрала християните, била ги е с колани и юмруци преди да ги отведе при полицията, за да им наложат обвинения по закона, забраняващ промяна на вероизповеданието. Саджан Джордж, президентът на Общия съвет на християните в Индия, призова местните индуси и християни да „водят активен диалог и лоялно сътрудничество“, за да се насърчи толерантността помежду им.

* Молете се Бог да изцели и възстанови всеки от осемте ранени християни, които са станали мишена на това нападение. Молете се да не им бъдат повдигнати обвинения. Помолете Бог да закриля тях и семействата им.

* Молете се християните и индусите да намерят начини и възможности да насърчат диалога и религиозната търпимост помежду си.

 

НОВИНИ:

Сътрудниците на Release от China Aid, съобщиха, че най-малката дъщеря на хвърления в затвора брат Жанг Шаоджи в провинция Хенан също е била арестувана, очевидно за да се възпре нейната кампания за освобождението му. Жанг „Шаншан“ Лингксин, чийто баща ръководи църква в провинция Хенан, беше арестувана на 5.11. и се говори, че е задържана в хотел заедно с Фан Руижен, ръководител от нейната църква, както и нейната леля. Брат Жанг излежава 12-годишна присъда за „измама“ и „събиране на тълпа с цел нарушаване на обществения ред“. Властите са окупирали дома на семейството на Жанг и заплашват да го продадат на търг.

* Продължавайте да се молите за освобождението на всички членове на църквата.

* Молим ви да се присъедините към Международния ден на молитва за гонените християни (16.11). Нашият фокус тази година е върху християните, затворени заради вярата си като брат Жанг.