НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





ВИЕТНАМ – Полицията атакува християнски център

Виетнамската полиция заедно с „въоръжени гангстери“ претърсиха християнски център и арестуваха тези, които не носеха своите лични карти, които властите предварително бяха конфискували. Миналата седмица представители на властта и наемници са използвали чукове и резачки за метал, за да нападнат християнски център в Бен Кат, на север от град Хо Ши Мин.

Сред тези, които са задържани и обвинени в това, че са нямали нужните документи, са двама презвитери и синът на църковния ръководител Нгуйен Хон Куанг. Християните бяха на разпит два часа, след което бяха освободени. Църковните ръководители твърдят, че документите им са били конфискувани по време на предишни нападения и не са им били върнати.

Нападението от миналия петък, което беше заснето от полицията, бе последното от поредица нападения над събранието, където е брат Куанг, от месец юни насам. Властите са спрели водата и електрозахранването към центъра, а улиците към него бяха затворени. Ранени са повече от 30 членове на църквата, някои от които се нуждаят от болнично лечение. Някои казват, че освен това са били тормозени в дома си и на работното си място.

След като влязоха в затвора през 2004 г., брат Куанг и още петима членове на църквата придобиха международна известност. След като бе освободен от затвора, Нгуйен Куанг, който освен това е и адвокат, се съсредоточи повече над църковните дейности, отколкото над агитацията за свобода на вероизповеданието, но въпреки това преследването на неговата църква продължи.

* Благодарете на Бог за смелостта на брат Куанг и неговото събрание, които са останали твърди във вярата си въпреки интензивното и постоянно гонение. Молете се Бог укрепи вярата им.

* Молете се много виетнамци да дойдат при Христос, привлечени от мощното свидетелство на това събрание за Божията любов и благодат.

УКРАЙНА – нарастващо насилие срещу християните

Сепаратисти завзеха евангелска църква в източна Украйна на фона на все по-чести нападения над християни в региона. При последното нападение в сряда въоръжени сепаратисти нахлуха в новопостроена църква в Донецк, като изгониха християните и им забраниха да провеждат повече богослужения на това място. Те заплашиха да убият всеки, който не се подчини на това нареждане. Украинските области Донецк и Луханск са под под контрола на проруски сепаратисти. През юли Съветът на евангелските протестантски църкви в Украйна направи изявление, в което се съобщава за интензивни гонения над християни, и особено над евангелисти. Изявлението се позовава на „отвличания, побои, изтезания, заплахи за екзекуции, погроми на местата, където се провеждат молитвени събрания, и завземане на християнски сгради. Контакти на Release в Украйна казват, че „опасността от война в голям мащаб” нараства ежедневно.

* Молете се за закрила на християните в източна Украйна сред растящата несигурност и преследване. Молете се те да се държат здраво за вярата си и да знаят, че Бог е тяхна „яка кула” (Притчи 18:10).

* Молете се специално за пасторите и църковните водачи в региона. Помолете Бог да им дава мъдрост как да защитават събранията си и да им помагат да укрепват вярата си.

НОВИНИ:

Изслушването на обжалването на Бишой Армиа Булос от Египет, в миналото известен като Мохамед Хегази, беше насрочено за неделя. Адвокатът му Карам Гобриал казва, че властите не са потвърдили дали ще позволят на Бишой да присъства на изслушването в Миня; Гобриал се опасява, че 5-годишната присъда за документиране на религиозното преследване в Миня ще бъде потвърдена „по подразбиране”, ако той не присъства. Бишой е изправен пред отделни обвинения в „обида на исляма”, защото е опитал да промени религиозния си статус в документите си за самоличност. Християнинът казва, че в затвора е бил измъчван и бит.

*Молете се Бишой да бъде оправдан и всички други обвинения срещу него да бъдат свалени.

Китайските власти заплашват да съборят централната зала на църквата в окръг Нанле, провинция Хенан. Според членовете на църквата това може да се случи съвсем скоро, докато двама ключови църковни водачи, Фан Руижен и Жанг Шаоджи, са задържани (съобщение от 12.11). Църквата беше посочена като „осъдена” през декември 2013 и след това отново през април тази година.

*Молете се властите да не осъществят заплахите си и да спрат преследването на това събрание и неговите водачи.