НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте Църква, 23 Октомври 2014

  1 Коринтяни 10:13” Никакво изпитание не ви е постигнало освен това, което може да носи човек; обаче, Бог е верен, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, но заедно с изпитанието ще даде и изходен път, така, щото да можете да го издържите. 

Днес хората се плашат, когато чуят думата „изпитание”. Аз мисля, че под изпитание те разбират да им се случи задължително нещо лошо. Това предположение разбира се е натрупано през годините, когато неуравновесени вярващи на всяко зло, което им се е случило са казвали, че получават изпитание от Бог, но това съвсем не е така. Едно е да страдаш поради недуховна зрялост, взимане на незрели решения, липса на свят живот, грехопадение, нечуване на божия глас, когато нямаш в себе си корен и съвсем друго е, когато преминаваш през разни изпитания. Когато хората забравят колко важно нещо е напътствието на техните служители и подтикването им те да четат ежедневно Божието слово, за да имат духовен растеж, много от тях не взимат това присърце и в момент на най–малкото изпитание да не говорим за истинска буря в живота им те отпадат. 

Лука 8:13. „Падналото на канарата са тия, които когато чуят, приемат словото с радост; но те, като нямат корен, временно вярват, а когато настане изпитание, отстъпват.” 

Изпитание означава „изпит”. Колко от вас са били убити, когато сте ходили на изпит по математика например? Никой! Този изпит за едни е бил лесен за други не чак толкова нали? – но всички си тръгват от там живи. Има значение колко знание имаш по определения предмет и това решава крайният резултат. През живота си ние имаме ежедневни изпити, а има и такива, които се характеризират като изпита на живота ти. Него трябва да вземеш на всяка цена. Те са по–тежки и хората понякога си мислят, че Бог ги наказва за нещо, което те са направили. Нека ти припомня това, което ни учи Божието слово, че Бог никога няма да те изпита повече от това, което можеш да издържиш. Бог никога няма да те убие по време на изпит запомнете това, защото е важно да не ви лъже дявола и да ви кара да си мислите, че Бог е лош баща. С годините видях много служители да наричат всеки изникнал проблем, дори катастрофа, че това е изпит от Бог, без да се замислят какви разрушителни последици оставят те в умовете на хората с подобни твърдения. Апостол Павел не дава такова поучение към църквата. Той казва, че; „Бог е верен, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата” Не ви ли носи истинско успокоение този стих. Не ви ли води на зелени пасбища и при тихи води? Това е истината за Бог, това е Бог, който ни обича. Колкото до Яков той казва нещо още по–силно;

Яков 1:2 „Считайте го за голяма радост, братя мои, когато падате в разни изпитни, като знаете, че изпитанието на вашата вяра произвежда твърдост.”

Той казва, че колкото повече изпити имаш толкова по–добре ще бъде за теб. Яков казва, че хората стават все по твърди и уверени във вярата си, преминавайки през изпитанията. За вярващият изпитанието трябва да е урок, през който преминава и научава нещо ценно и важно за живота. Това ще го направи по–силен и устойчив във време, когато дойдат истинските бури и той се сблъска наистина с капаните и хитростите на дявола. Такъв човек ще бъде силен и ще устои до край като преминава през всичко, защото Бог е обещал изходен път от всяка ситуация. Амин!

Успех и днес във всичко, през което преминавате, а Бог вече ви е благословил, защото имате Святия Дух.

С много обич пастор Васил Петров