НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 17 Октомври, 2014

СКРИТОТО „ЗАЩО“ ЗАД „КАКВО“

От Джойс Майер – 17 Октомври, 2014

 

 Духът на човека е светило Господно,
Което изпитва всичките най-вътрешни части на тялото.

Притчи 20:27

 

Бих искала да дефинирам мотива „ скритото защо зад какво.“ Този мотив е причината да правим това, което правим. Често казваме, че ще правим неща за Бог, но понякога не разбираме защо ги извършваме. Единствено знаем това, което правим, но не сме отделили време, за да разберем наистина защо.

 

Нечистите мотиви може да създадат много проблеми един ,от които е да бъдете прекалено активни, което води до излишен стрес в живота ви. Със сигурност ние няма да живеем с прекомерен стрес, ако уповаваме на Бог и вършим само това, което Той иска да правим. Никога не се съгласявайте да правите нещо, за да впечатлите хора, или защото се страхувате какво може да си помислят или кажат за вас, ако не го направите. Бог иска от нас да помагаме и благославяме хората, но свършената „добра работа“ с погрешни мотиви не е вече добра работа. Не казвайте да с устата си, ако вашето сърце крещи не.

 

Правете си проверка на мотивите, колкото често искате. Започнете да питате себе си въпроси, които ще ви помогнат да прецените вашите мотиви като например:

 

·       Защо избрах да служа в този комитет?

·       Защо казах, че аз ще водя мисионерската група в църквата? Наистина ли имам сърце за евангелизиране и копнеж да служа на Бог или го правя, защото искам хората да говорят за това, колко добър член съм на църквата или се страхувам от това какво те ще кажат, ако не се съглася да помагам?

·        Защо наистина искам това повишение в работата толкова много? Дали е мотивирано от Бог или от светска амбиция?

 

След като определите мотивите си ще започнете да виждате какво е вътре в сърцето ви. Преминете теста като сте сигурни, че мотивите ви са чисти и праведни пред Бог – дори и това да означава да промените това „какво.“ Проверката на мотивите е доживотна. Често преоценявам мотивите си и спирам неща, които откривам, че извършвам с погрешна причина и това ми помага да поддържам приоритетите си в ред.

 

Вярвайте в Него: Погледнете в живота си, защо правите нещата и какво правите. Вярата в Бог ще ви помогне да запазите приоритетите си в ред и ще ви даде свободата да извършвате само това, което Той иска от вас да правите, което е от съществено значение да живеете живот без стрес.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org