НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте Църква, 17 Октомври 2014

Ефесяни 4:17-24 „Прочее, това казвам и заявявам в Господа, да не се обхождате вече, както се обхождат и езичниците, по своя суетен ум, помрачени в разума, и странни на живота от Бога поради невежеството, което е в тях, и поради закоравяването на сърцето им; които, изгубили чувство, са се предали на сладострастие, да вършат ненаситно всякаква нечистота. Но вие не сте така познали Христа; понеже сте чули, и сте научени от Него, (както е истината в Исуса), да съблечете, според по-предишното си поведение, стария човек, който тлее по измамителните страсти, да се обновите в духа на своя ум, и да се облечете в новия човек, създаден по образа на Бога в правда и светост на истината.”

Казвайки за себе си, че си Христов, носиш огромна отговорност за действията си пред хората в този свят.

1 Йоан 2:6. „Който казва, че пребъдва в Него, сам е длъжен да ходи, както е ходил Христос. „

Това не се разбира от всички и в повечето „християнски” среди срещаме голямо невежество относно поведението на повярвалите в Господ Исус Христос човешки души. На много места не се среща здраво библейско поучение относно вярата, поведението, характера и растежа на християнина. Това води до морален упадък и деградивно поведение в повечето хора. Даването н повод да се хули името на Исус е грях наречено от Исус с думата „съблазън.” Много хора никога не порастват в духа на своя ум и продължават да ходят в мрак, като малки духовни джуджета, въпреки че са срещнали светлината Христос. Апостол Павел казва на църквата, че те не са познали така Христос. Това, на което всеки е трябвало да се научи е да съблече според по-предишното си поведение, стария човек и да се обнови приемайки новия човек, които е създаден по образа на Бога. Забележете думата „поведение”. Искам да кажа, че наричайки себе си „християнин”, всеки е отговорен пред Бог за своето поведение и никой не трябва да мисли, че Бог не вижда от небето това, което се прави понякога скришно. Сега ще ти дам един огледален стих, който ще те накара винаги да мислиш за това, което вършиш в християнския си живот. Ако го запомниш добре ще жънеш винаги добър успех, повярвай ми.

Евреи 4:13. „И няма създание, което да не е явно пред Бога; но всичко е голо и разкрито пред очите на Този, на Когото има да отговаряме.”

 

Слава на Бог за хора, които грижливо и старателно се учат да ходят пред Бог с отговорност, смирение, респект, любов и са облекли вече новия човек, който живее за Божата слава. Защото от това да прославиш Бог с живота си днес този, който Той ти е дал, няма по велико нещо. Такъв тип хора се събуждат и започват деня си с Господ и всичките им намерения са да вършат добро. Те не спират да му отдават слава признавайки и покланяйки се на Неговото величие като казват с цяло сърце;

 

„Достоен си, Господи наш и Боже наш, да приемеш, слава, почит и сила; защото Ти си създал всичко, и поради Твоята воля всичко е съществувало и е било създадено.” Откровение 4:11

Кажи с мен днес достоен си Господи!

С много обич пастор Васил Петров