НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте Църква, 14 Октомври 2014

Лука 13:34-35 Ерусалиме! Ерусалиме! Ти, който избиваш пророците, и с камъни убиваш пратените до тебе, колко пъти съм искал да събера твоите чада, както кокошка прибира пилците си под крилете си, но не искахте! Ето, оставя се вам дома ви пуст; и казвам ви, няма да Ме видите, до когато кажете: Благословен, Който иде в Господното име.

 

  Едно тъжно твърдение и неоспорим библейски факт. Исус плака за Ерусалим заради това, че той отхвърля с лека ръка желанието на Бог да ги благослови да се грижи за тях като ги държи в своята протекция. Бог иска да събере народа си, но народа нехае и не вижда тази добра възможност. Днес виждаме това жалко събитие да се случва и в „плътската църква”. Днес вярващите губят позиции и авторитет само защото нямат мисленето да се обединят в една истинска кауза, а имено в името, което е над всяко друго име „Исус”. Бог винаги ще изпраща до църквата своето послание от своите пророци, апостоли, пастори, учители и евангелизатори, но дали ще има кой да ги чуе. Дявола ще изпраща също своите вести, но с цел разединяване на църквата и също ще използва своите посланици, които са; лъже пастори, лъжеучители, лъжеапостоли …

 

Дали сте се питали някога; Как квачка събира своите пилета? Да, с голяма любов, загриженост, отговорност това са някой от думите, които можем да използваме тук. Бог иска, да събере своите, но дали църквата днес ще отговори на тази покана. Едно е сигурно Бог няма да кара никой на сила да прави нищо. Той е дал вече своите постановления и наредби. Бог е заповядал хората да се обичат едни друг без роптание и ненавист. Последствията от незачитане на Божия авторитет е; „ще оставя вашият дом пуст”. Кажете ми сега хора, Кога човек се чувства истински щастлив? Когато домът е пълен, да! Мрачната прогноза за пуст дом днес е църквата, а също и държавата ни. Всичко това е плод на непокорство от масовото нехайство на всички. От амбицията всеки да си прави, каквото ще, без да се замисля дори че това е толкова опасно. Като че ли чувам отново тези думи на Бог преди казани и насочени към децата на Израел, а сега и към християните тези, които се наричат с Неговото име. „Няма да Ме видите, до когато кажете: „Благословен, Който иде в Господното име.” Ще каже някой това не е чак толкова трудно още сега ще го изрека. Не, тук не става въпрос ти да кажеш нещо, и да повториш добре заучени папагалски фрази, а да го направим заедно, като църква, нация, братя и сестри, приятели. Исус каза, че Негови приятели остават тия, които наистина вършат волята на Отец. Да бъде благословено името Му до века.

И така можем ли да се обединим поне в едно нещо и да кажем заедно; „Благословен, Който иде в Господното име.

 

С много обич пастор Васил Петров