НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер 29 Септември, 2014

ОПРОСТЕНОСТТА НОСИ РАДОСТ

От Джойс Майер 29 Септември, 2014

 

Истина ви казвам; ако се не обърнете (промените, станете) като дечицата [доверчиви, смирени, любящи, прощаващи], никак [изобщо] няма да влезете в небесното царство.

Матей 18:3

 

Християните имат достъп до изобилен живот, който идва от Бог, който не е изпълнен със страх, стрес, тревожност, безпокойство или депресия. Той не бърза и не е нетърпелив; Той отделя време, за да се наслаждава на Неговото творение и иска от нас да направим същото.

 

За съжаление аз наистина не мисля, че основната цел на хората е да се наслаждават на живота, който водят. Когато ги попиташ „Как са?“, техният отговор почти винаги е „Зает! Толкова съм зает с работата, децата, църквата и училищните дейности.“

 

Ние живеем в стресиращ свят, който изглежда става все по-стресиращ с всяка изминала година. Хората бързат за всякъде. Те са груби, сприхави(избухливи) и е много лесно да видим, че много от тях са разочаровани и под натиск от някого или нещо. Те преживяват финансов, материален стрес и стрес от това да отглеждат децата си в днешния свят.

 

Имам една мисъл за вас, която искам да обмислите: Опростеността носи радост, но сложността я блокира. В Матей 18:3 се казва, че Бог иска от нас да достигнем до опростен живот и вяра като на децата. Той иска от нас да израснем в нашето поведение, но да останем като децата в отношението си към Него по отношение на доверието и зависимостта ни от Него. Той иска да знаем, че ние сме неговите скъпоценни малки – Неговите деца. Показваме нашата вяра, когато идваме при Него по този начин, което Му позволява да се погрижи за нас.

 

Не може да имаме мир и да се наслаждаваме на живота, без да имаме вяра като на дете. Когато започнете да живеете живота си с цялата простота на дете, тогава това ще преобърне целия ваш поглед върху нещата по най-невероятния начин.

 

Помолете Святият Дух да ви научи как да опростите нещата във вашите усложнени области на живота. Той живее във вас и въпреки, че е изключително мощен, Той е и изключително опростен. Той ще ви научи как да опростите живота си, ако вие истински искате да се научите.

 

Вярвайте в Него:  Отделете време, за да наблюдавате децата и забележете как те доближават нещата с такава простота. Приближете Бог със същата тази невинност и пълна зависимост. Доверете Му се да се погрижи за всички ваши нужди, за да може да се наслаждавате на живота си.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org