НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 27 Септември, 2014

ОПИТАЙТЕ МАЛКО ОТЪРСВАЩА ТЕРАПИЯ
От Джойс Майер – 27 Септември, 2014

 

„Не бързай да се досадиш в духа си; Защото досадата почива на гърдите на безумните.„
– Еклесиаст 7:9

 

Има някои неща, които можете да контролирате в живота – кои да са ваши приятели, какво да ядете и кога да си легнете например. Има други неща, които не можете да контролирате като това, какво казват другите хора или гумата, която спукахте снощи.

Начинът, по който реагирате на нещата, които не можете да контролирате спомага за определянето на вашето ниво на стрес и качеството ви на живот и здраве. Имам две предложения за справяне с нещата, които не можете да контролирате. Първо, ако не можете да ги контролирате, не поемайте отговорност за тях. И второ, обичам да казвам: „Дайте най-доброто от себе си, молете се и оставете Бог да извърши останалото!“

Хора, които редовно се разстройват за малки неща, страдат по много начини. Хората, които се отърсват от тях правят много по-добре. Да се отърсите от някои неща не означава, че сте безразлични; това просто значи, че сте приели факта, че не можете да сторите нищо, за да ги промените в този момент. Гумата вече се е спукала. Има смисъл да се обадите на някого да дойде да я оправи; няма смисъл от това да избухвате гневно и да ритате гумата. Трябва да се справим по подходящ начин със всеки стресиращ фактор, щом се появи такъв, така че да не завършим избухвайки в чувство на безсилие от неизбежните неравности по пътя на живота.

Бог работи по мистериозни начини. Никога не знаете, кога Той може да използва малко неудобство и чувство на безсилие за ваше добро. Той е в контрол и ако Му се доверите да оправи нещата, вие ще бъдете в състояние да се носите над възходите и паденията на живота с мир, радост и сила.

Обичайте себе си днес: Откажете да живеете в чувство на безсилие. Един ден, в даден момент поемете живота и когато се случват неща, които не харесвате, кажете: „Каквото е, такова и Бог продължава да е в контрол.“

 

Превод: Семейство Ганчеви
Служение Васил Петров
www.vasilpetrov.org